perjantai 27. helmikuuta 2015

Perjantain kunniaksi day in the life -postaus varustettuna kuvilla, jotka otin tänään Oxfordissa pitkästä aikaa turisteillessani!
7.01 Herään painajaiseen, jossa hostit on ottanut meille tilapäisesti ainakin 10 alivuokralaista, ja mun yritykset pitää paikat siistinä on yhtä tyhjän kanssa.

7.03 Päätän olevani jo tarpeeksi hereillä ja hapuilen puhelinta.

7.15 Kello soi sopivasti just, kun oon saanut sosiaaliset mediat selattua.
7.22 Oon saanut vaatteet päälle, piilarit päähän ja yön aikana tekemäni kiharat oiottua.

7.48 Kasvojen pesu ja meikkaus done.

7.52 Alan kurittaa muuhun kuontaloon verrattuna masentavan suoraa otsatukkaani kihartimella.
7.55 Pohdin, oisinko liian söötti rusetti päässä, ja kokeilu paljastaa, että oisin.

8.07 Saan vihdoin hiukset ojennukseen ja suuntaan vaan seitsemän minuuttia myöhässä alakertaan tyhjentämään tiskikoneen ja pakkaamaan lunch boxit viimeistä kertaa tällä viikolla.

8.11 Poika ilmestyy portaikosta niiskuttaen. Toivon, etten oo tartuttanut koko viikon kestänyttä flunssaani siihen.
8.14 Tiskari tyhjä ja pojan lunch box täynnä. Napsautan vedenkeittimen päälle ja jään puntaroimaan, mitä teen tytön eväitten suhteen, kun sen lempileipä on loppu, eikä kukaan oo tietenkään muistanut ottaa pakkasesta lisää sulamaan.

8.20 Kaadan teeheni maidon. Tyttöä ei edelleenkään näy. 

8.23 Hörpin teetäni ja hymähtelen jotain hostisän mainosanalyysiin. Mulla on korvat kaikesta niistämisestä niin tukossa, etten ees kuullut koko mainosta, vaikka TV pauhaa muutaman metrin päässä.
8.25 Tyttö ilmestyy alakertaan loppuneelle leivälle luimistellen. Onneksi korvaava vaihtoehto kelpaa, kunhan se on leikattu oikein.

8.30 Peppa Pig loppuu ja vedän takkia päälle siivoillen samalla aamupalatarvikkeet.

8.38 Poika käy antamassa iskälle halin, jonka jälkeen päästään lähtemään.
8.48 Hyvästelen lapset koulun porteilla, ja suuntaan kotiin hyvillä mielin, koska on perjantai ja ihanan keväinen ilma.

8.53 Pakkaan reppuun välttämättömyydet, tsekkaan Abingdon-Oxford bussiaikataulun ja teen itselleni pikapuuron.

9.28 Suuntaan bussipysäkille, ja oon kiitollinen täsmällisyydestäni, kun auto saapuu pari minuuttia etuajassa.
9.30 Istun yläkerran etupenkkiin, ja tuijottelen välistä maisemia ja välistä tän postauksen luonnosversiota.

9.53 Oon perillä Oxfordissa paljon odottamaani aikaisemmin eli osasin ilmeisesti ajoittaa lähtöni  kätevästi aamuruuhkan ja aamupäiväruuhkan väliin.

9.56 Astelen sisään Art Caféehen ja ostan liput parille päiväreissulle ensi kuussa.
10.05 Kiertelen aikani kuluksi Blackwell'sin kirjakaupan ja H&M:n. Onnistun poistumaan molemmista ostamatta mitään, vaikka houkutus on kova.

10.50 Etsiydyn Footprints Tourin tapaamispaikkaan aikomuksenani osallistua ilmaiselle Oxfordin esittelykierrokselle. On kait jo aikakin.

11.00 Tour guide aloittaa, ja heti alkuintron sisältämän sarkasmin määrän perusteella tiedän tulevani viihtymään.
12.51 Kierros päättyy ja rakastan Oxfordia entistä enemmän, jos vaan mahdollista. Opas on tippinsä ansainnut.

13.18 Istun taas bussiin ja kaivan repun pohjalta mandariinin pahimpaan nälkään. 

13.47 Jään pysäkkiä aikaisemmin ja käväisen Poundlandissa, kun muistan yhtäkkiä sinne vähän aikaa sitten ilmestyneen minimaalisen Candy King -osaston. 
13.55 Palaan kotiin ja syön välipalaksi voileivän, sconesin sekä puolet ostamistani karkeista, vaikka ne oli tarkoitus säästää illaksi.

14.50 Läpsäytän läppärin kannen kiinni datisteluhetken päätteeksi, siistin itseäni ja harmittelen päivän aikana lähes täysin suoristuneita hiuksiani, jonka jälkeen suuntaan koululle.

15.03 Moikkaan lapset ja poika kysyy pääsisikö kaverinsa kanssa puistoon. Saadaan kaverin äidin kanssa sovittua, että käydään poikien kanssa meiltä Nerf-jousipyssyt messiin, jonka jälkeen heitän molemmat puistoon tämän vahdittaviksi.
15.19 Kerätään tarvittavat kamppeet ja lähdetään puistoon, jossa saan seurata poikien yrityksiä osua puluihin nuolillaan ennen kuin kaverin äiti saapuu paikalle. Sovitaan, että hän tuo pojat puoli viiden aikoihin puolimatkaan meille, josta haen omani pois.

15.36 Kiittelen ja lähden vastahakoisesti takaisin kotiin. Ois ollut kiva jäädä ulos hyvällä säällä, mutta yksin jäänyt tyttö ja ruuanlaitto kutsuu.

16.44 Epätoivoisen pääsykoekirjaan tarttumisyrityksen jälkeen tartun sen sijaan veitseen ja leikkuulautaan ja paloittelen muutaman punasipulin ja paprikan valmiiksi.

16.25 Laitan kaverin äidille viestin olevani matkalla sovitulle kohtaamispaikalle.

16.27 Hetken päästä tulee puhelu, että pojilla on jonkun ohjelman katsominen kesken. Vakuuttelen, että mua ei haittaa olleskaan, vaikka joudun tallustelemaan niiden kotiovelle asti, mutta oikeasti ärsyttää, kun ruuanlaitto viivästyy.

16.33 Matkalla alan pyöritellä kauhuskenaarioita siitä, miten päästään kotiin vasta illan pimetessä, kun en tajunnut ottaa mukaan pojan potkulautaa.
17.37 Palloilen hetken kahden talon väliä, kun edellisestä hakukerrasta on jo jonkun verran aikaa. Helpotuksekseni päädyn kolkuttamaan oikean oven kolkutinta. 

17.39 Saan pojan mukaan sen kummemmitta ongelmitta. Huolehdin suotta myös kotimatkasta, joka sujuu reippaasti ilman minkäänlaisia kitinöitä ja vitkasteluja.

17.55 Isken kattilan tulille riisejä varten, kuullotan sipulit ja paistan paprikat sekä kanaa muistuttavat kasvisperäiset proteiinivalmisteet. 

17.57 Kännykästä kuolee akku ja maustan soosin mututuntumalla curry-pulverilla, mikä ei ole ihan helppoa, kun en flunssani takia maista oikein mitään.

17.59 Riivin kookoslohkoa kömpelösti isolla lihaveitsellä, mutta tajuan vaihtaa pienempään ennen kuin leikkaan yhden sormistani irti. Äly hoi, älä jätä.
18.01 Hostisä saapuu kotiin ja mun vastaus kysymykseen miten päivä on mennyt on ihan hyvin niin kuin aina ennenkin. 

18.19 Ruoka on valmis, pöytä katettu, keittiö siivottu ja oon virallisesti off. 

18.41 Kyllästytään hostäidin odotteluun ja aletaan syömään. Poika syö kastiketta, jossa on kasviksia, ja myhäilen salaa tyytyväisenä itseeni. 

18.44 Hostäiti saapuu kotiin muutama minuutti sen jälkeen, kun on aloitettu.
18.54 Hostisä lähtee pubiin muutamalle työkaverinsa kanssa, ja mulle tulee vähän haikea fiilis, kun tiedän, ettei tänään istuta iltaa kotona.

19.02 Hostäiti häviää yläkertaan tytön kanssa. Korkkaan toisen siiderin ja jään tuijottelemaan brittien versiota Hauskoista kotivideoista.

19.31 Kulautan lasin tyhjäksi, ja alan tiskata. Hostäiti on jossain välissä ehtinyt heittää lounasastiansa altaaseen, ja tiskaan nekin vaikkei oikeastaan tekisi mieli.
19.49 Pyyhkäisen vielä lieden ja kapuan ylhäiseen yksinäisyyteeni, jossa ryhdyn lueskelemaan blogeja ja vedän loput irtokarkit.

22.03 Alan laatia tätä postausta Radio Suomipopin tän aamuisen Aamulypsyn podcastia kuunnellen.

23.53 Painan julkaise-nappia ja suljen koneen, kun väsymys tuntuu jo painavan silmäluomia. 

23.55 Pesen hampaat, ja otan varmuuden vuoksi melatoniinin, vaikka melkein tuntuisi pärjäävän ilmankin.

00.00 Oon vaipunut unen ja valveen rajamaille ja hymyilen, kun huomenna ei tarvitse herätä kellon soittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti