tiistai 17. helmikuuta 2015

Don't know if Snow White's house is near or far away but I know I had the best day with you today.

Ja taas reaali-aikaisia kuulumisia tästä päivästä, way to go minä! Tänään tuli kuin tulikin aurinkoinen päivä, ja käytiin lasten kanssa tsekkaamassa Blenheim Palace. Kyseessä on siis Woodstockissa sijaitseva 1700-luvulla rakennettu kartano, jossa muun muassa Winston Churchill aikanaan asusteli. Palatsia ympäröi yli 2000 eekkeriä kaunista puisto-aluetta, jonne mahtuu mun muassa järvi ja Harry Potter -elokuvissakin nähty ontto puu. Lisäksi mailta löytyy pari erilaista puutarha-aluetta, joista toiseen meidän visiitti lähinnä keskittyi.
Päästiin lähtemään heti yhdentoista jälkeen, ja ihan yllätyin, miten helposti sain pojankin liikkeelle pleikkarin äärestä. Busseiltiin taas ensin Oxfordiin ja sieltä eri autolla itse paikan päälle. Vallattiin takapenkki, ja tyttö laski, että siihenhän mahtuis koko meidän perhe - sinä, minä, veli, äiti ja isä. Pieni juttu, mutta tulipahan taas lämmin fiilis. 
Palatsin portteja lähestyttäessä nää oli ison ruohokentän nähdessään melkein yhtä riemuissaan, kun koirat päästessään juoksemaan vapaana puistossa. Samalla tavalla poimivat vielä kepitkin maasta. Niillä ne ois varmaan miekkailleet loppupäivän ellen ois vähän hoputellut, että ehdittiin palatsilta Pleasure Garden -nimiseen puutarhaan puksuttavaan pikkujunaan. Ei sinne olisi ollut kuin joku vartin kävelymatka, mutta olihan tuo nyt lasten kannalta paljon kivempi vaihtoehto. Tavallisesti hiljainen poikakin intoutui selittämään suu vaahdoten kiskoista ja vetureista.
Perillä suunnattiin ensin perhostaloon, jossa oli niitten perhosten lisäksi myös lintuja ja koikarppeja.
Seuraavaksi lähdettiin etsimään Adventure Playgroundia, ja törmättiin matkalla pienoismalliin Woodstockin kylästä.
Sieltä eksyttiinkin sitten Marlborough Mazeen, joka oli infokyltin mukaan maailman toisiksi suurin  jotain esittävä pensasaitalabyrintti. Ei se sitten lopulta kovin isolta tuntunut, vaikka aikamme saatiin kyllä juoksennella umpikujasta toiseen. Tuli elävästi mieleen viime kesän maissipelto-seikkailut. Nää labyrintit on selvästi meidän juttu!
Sen jälkeen kun oltiin vihdoin selvitetty tiemme tuonne keskelle ei sitten ollutkaan enää temppu eikä mikään löytää se leikkikenttä. Tässä välissä au pair sai pienen hengähdys- ja puhelimen näpräystauon, kun nuo juoksi, keinui, ryömi ja kiipeili telineissä. 
Jossain vaiheessa ne sitten malttoi lähteä lounastamaan, jonka jälkeen ehdittiin vielä kerran juoksennella läpi labyrintin ennen kuin puksuteltiin junalla takaisin palatsille ja sieltä bussiin. Paluumatka sujui rattoisasti, kun viihdykkeenä toimi arvausleikki. Yhdessä vaiheessa tyttö kysyi millä eläimellä on turpa, ja mua naurattaa vieläkin pojan vastaus, joka oli myyrä.
Kotona ehdin lopulta tehdä ruuankin ajallaan, vaikka menikin vähän tiukille, kun ei oltais haluttu lähteä Blenheimistä, vaikka lähemmäs neljä tuntia siellä vietettiinkin. Oli kyllä ihan huippu päivä, vaikka paljon jäi vielä näkemättä. Upgreidattiin lippu kuitenkin annual passiksi eli saatetaan päätyä tuonne joskus toistekin!

1 kommentti:

  1. Voi miten kivan kuuloinen reissu! Ihanaa että lapset oli noin innolla mukana :)

    VastaaPoista