tiistai 17. helmikuuta 2015

Don't know if snow white's house is near or far away but i know i had the best day with you today.

Taas reaaliaikaisia kuulumisia tästä päivästä, way to go minä! Tänään tuli kuin tulikin aurinkoinen päivä, ja käytiin lasten kanssa katsastamassa Blenheim Palace. Kyseessä on Woodstockissa sijaitseva 1700-luvun kartano, jonka entisiin asukkaisiin myös muuan Winston Churchill kuuluu. Palatsia ympäröi yli 2000 eekkeriä kaunista puistoaluetta, jonne mahtuu muun muassa järvi ja Harry Potter -elokuvissakin roolin saanut ontto puu. Lisäksi mailta löytyy kaksi erilaista puutarhaplänttiä, joista toiseen meidän visiitti keskittyi.
Päästiin lähtemään heti yhdentoista jälkeen ja ihan yllätyin, miten helposti sain pojankin liikkeelle pleikkarin äärestä. Busseiltiin taas ensin Oxfordiin ja sieltä eri autolla itse paikan päälle. Vallattiin takapenkki, ja tyttö laski, että siihenhän mahtuis koko meidän perhe - sinä, minä, veli, äiti ja isä. Pieni juttu, mutta tulipahan taas lämmin fiilis. 
Palatsin portteja lähestyttäessä lapset oli ison ruohokentän nähdessään melkein yhtä riemuissaan, kuin koirat päästessään irti puistossa. Samalla tavalla poimivat vielä kepitkin maasta. Niillä karahkoilla ne ois varmaan miekkailleet loppupäivän, ellen olisi hoputtanut palatsilta Pleasure Garden -nimiseen puutarhaan puksuttavaan pikkujunaan. Puutarhalle olisi kävellyt vartissa, mutta olihan junamatka lasten kannalta paljon kivempi vaihtoehto (ja ehkä omalta kannaltanikin). Tavallisesti hiljainen poikakin intoutui selittämään suu vaahdoten kiskoista ja vetureista.
Perillä suunnattiin ensin perhostaloon, jossa oli perhosten lisäksi lintuja ja koikarppeja.
Seuraavaksi lähdettiin etsimään Adventure Playgroundia, ja törmättiin matkalla pienoismalliin Woodstockin kylästä.
Pienoismallilta eksyttiin Marlborough Mazeen, joka oli infokyltin mukaan maailman toiseksi suurin  jotain esittävä pensasaitalabyrintti. Tuli elävästi mieleen viime kesän maissipeltoseikkailut. Labyrintit on selvästi meidän juttu!
Kun oltiin vihdoin selvitetty tiemme labyrintin keskelle, ei ollutkaan enää temppu eikä mikään löytää leikkikenttä. Tässä välissä au pair sai pienen hengähdystauon sillä aikaa, kun lapset juoksi, keinui, ryömi ja kiipeili telineissä. 
Enimmät energiat purettuaan lapset malttoi käydä lounastamassa, jonka jälkeen ehdittiin vielä kerran juoksennella läpi labyrintin, ennen kuin junailtiin takaisin palatsille. Paluumatka bussissa sujui rattoisasti, kun viihdykkeenä toimi arvausleikki. Yhdessä vaiheessa tyttö kysyi millä eläimellä on turpa, ja mua naurattaa vieläkin pojan vastaus, joka oli myyrä.
Kotona ehdin lopulta tehdä ruuan ajallaan, vaikka menikin vähän tiukille, kun lähemmäs neljä tuntia viihdyttiin Blenheimin mailla. Oli kyllä ihan huippu päivä, vaikka paljon jäi vielä näkemättä. Upgreidattiin lippu kuitenkin annual passiksi, eli saatetaan päätyä paikkaan toistekin!

1 kommentti:

  1. Voi miten kivan kuuloinen reissu! Ihanaa että lapset oli noin innolla mukana :)

    VastaaPoista