keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Spring is coming, it won't be long now, it's just about here.

Sunnuntaina kampesin itseni ylös heti seitsemän jälkeen, ja kävin sen verran hitaalla, että meinasi tulla kiire kahdeksalta Oxfordiin lähtevään bussiin. Puolimatkassa tajusin unohtaneeni taas vaihteeksi puhelimenkin, mutta onneksi meiltä on pysäkille se vajaat 50 metriä. Ajoissa ehdin siis Oxfordista varsinaiseen kohteeseen eli Cambridgeen. Näiden kahden kaupungin väliä kulkee sunnuntainakin suht tiheä linja-autoyhteys, vaikka matka kestääkin lähemmäs neljä tuntia. Mutta siinähän tuo meni geeniteknologian saloja olevinaan kerratessa ja lähinnä maisemia tuijotellessa. Paluulippukin oli vaan huimat 13 puntaa eli ei kustantanut maltaita tämä day out. 
Perillä sain ilokseni huomata, että Google Mapsikin suostui tällä kertaa yhteistyöhön eikä tarvinnut suunnistaa hätäisesti ruutupaperille raapustelemieni ohjeiden varassa. Hakeuduin heti ensitöikseni Cam-joen varteen, ja vietin vartin lintuja kuvaillen. Yli puoli vuotta niitä on milloin missäkin jorpakossa tiirailtu, mutta yhä jaksaa joutsenet ihastuttaa.
Vähitellen joki johdatteli mut yliopistojen kupeeseen, ja Trinity Collegen portille johtavan polun varrelta bongasin sitten ensimmäiset kevätkukkaset! Jokos siellä Pohjolan perukoilla alkaa ruoho vihertää? ;)
Näin jälkikäteen vähän harmittaa, etten tälläkään kertaa lähtenyt kokeilemaan tuota puntingia, kun ois ollut aika täydellinen sää siihen.
Haahuilun lomassa käväisin myös parissa putiikissa. Yhdestä gift shopista lähti mukaan viime kerralla kaivelemaan jääneet taulut, mutta yllä näkyvässä Cath Kidstonin liikkeessä tyydyin pelkkään hypistelyyn. Sieltäkin jäi sitten kuitenkin yksi esiliina ja tea towel kummittelemaan verkkokalvoille, ja oli pakko laittaa eilisiltana tilaus menemään nettikauppaan. No, mutta kohtahan mulla on synttärit ja seli seli...
Yhdessä museossa ja Primarkissakin (oli muuten huonommat valikoimat kun Oxfordissa) ehdin vielä käväistä, jonka jälkeen suuntasin illaksi kotiin. Vielä tällä toisella visiitillänikään en oikein saanut vastausta siihen iänikuiseen kysymykseen kummasta tykkään enemmän, Oxfordista vai Cambridgestä. Molemmissa on puolensa, Cambridgessä colleget tuntuu jotenkin kutsuvammilta, ja joki on enemmän esillä. Oxfordissa on selkeämpi kaupunkisuunnitelma ja hiukkasen paremmat shoppailumahdollisuudet. Cambridgessä eniten kiehtoo ehkä se uutuudenviehätys, mutta toisaalta Oxfordiin on vahvempi tunneside, kun kaupungin tietyt osat, oikotiet ja bussireitit on oppinut tuntemaan kuin omat taskunsa. Onneksi mun ei tarvitse valita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti