tiistai 4. marraskuuta 2014

Pahoittelut viime viikon blogihiljaisuudesta, mutta mulla on hyvä syy! Perjantaina alkoi siis lapsien half-term aka syysloma, jonka ne vietti hostäidin kanssa Suomessa. Ja tämähän tarkoitti sitä, että minäkin sain koko viikon vapaaksi! Olinkin sitten aika lailla joka päivä menossa, mutta siitä lisää jahka saan kertoiltua lomaa edeltäneestä viikonlopusta, jolloin käväisin Warwick Castlessa ja Stradford upon Avonissa.
Bongailin jo muutama kuukausi sitten jälleen kerran yhden uuden tavan päästä näkemään Brittein saarta eli yrityksen nimeltä UK Study Tours. Nimestään huolimatta kyseisille retkille on tervetulleita muutkin kuin opiskelijat, ja hinnat ei todellakaan päätä huimaa. Tähän väliin tuntui sopivalta tutustua tarjontaan day tripin muodossa. Bussikin noukki kyytiin näppärästi Oxfordista, josta oli alle tunnin ajomatka ensimmäiseen kohteeseen.
Warwickin linna on Vilhelm Valloittajan aikaansaannoksia, ja viettää tänä vuonna 1100-vuotissynttäreitään. Alkuperäisten raunioiden lisäksi tuolta löytyi jos jonkinlaista huviketta vahanukkenäyttelystä petolintuesityksiin.
Säikähdin, kun tää paljastuikin ihan ihkaeläväksi merikotkaksi! Luulin sitä täytetyksi tai jotain.
Linnan torneista leivittäytyi hyvät näkymät Warwickin kylään ja lähimetsiin.

Pitkin päivää oli erilaisia näytöksiä, joista mua kiinnosti lähinnä kotkien lentonäytös, joka oli kyllä näkemisen arvoinen. On ne huikeita elukoita.
Halloween oli tietty vahvasti esillä, uhkaava musiikki viritteli tunnelmaan ja linnan pihan koristeisiin lukeutui huomiota herättävä pääkalloveistos sekä kurpitsavariksenpelätin. Päätön ratsumieskin tuli tavattua!
Parin tunnin linnaexploorauksen jälkeen jatkettiin kenenkäs muun kuin itse William Shakespearen syntymäkaupunkiin Stratford upon Avoniin, joka sijaitsi vain vartin bussimatkan päässä Warwickista. Matkalla opas selosti Shakespearen elämäntarinaa, ja sain huomata, että hyvin oli enkun kirjat lukiossa luettu, kun en oppinut mitään uutta. 
Itse paikan päällä opas piti meille tunnin kävelykierroksen, jonka kohteet liittyi lähinnä Shakespeareen. Eli nähtiin lapsuudenkodin lisäksi opinahjo, herralle omistettu teatteri, tyttären koti ja hauta.
Holy Trinity Church, jossa Shakespearen luut siis lepäsi. Ja ette ikinä usko, tuolla oli tarjolla suomenkielinen esite kirkosta! Sen mulle antanut setä kyllä paljasti, että oli käytellyt googlekääntäjää, mutta kyllä siitä melkein selvää sai.
50 penniä piti pulittaa tästä näystä.
Ihmiset kävi hipelöimässä kaikki pöydät, että pääsivät sanomaan koskettaneensa William Shakespearen pulpettia.
Kierroksen lopuksi Shakespearen haamukin ilmestyi meille herran syntymäpaikan edustalla.
Saatiin vielä muutama tunti tutkiskella kaupunkia itsenäisesti, jonka käytin markkinoilla pyörimiseen, joulukaupassa vierailuun ja samojen kohteiden uudelleenkuvaamiseen, kun pilvet suvaitsi kuin suvaitsikin väistyä.
Sellainen päivä se. Illaksi palasin kotiin hostisän kaveriksi, kun muu perhe oli jo lentokoneessa matkalla kohti armasta kotimaata. Juotiin tölkki jos toinenkin siideriä ja katsottiin pari jaksoa Big Bang Theorya. Eli oikein hyvä alku lomalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti