perjantai 21. marraskuuta 2014

Päivä kuvina -tyylinen postaus viime tiistaista, olkaa hyvä!
7.03 Herään ennen kellon soittoa, joten ehdin selailla puhelinta viiden minuutin sijaan ruhtinaallisen vartin.

7.15 Nousen ylös ja huomaan muuttaneeni yön aikana mieleni täksi päiväksi valitsemani vaatetuksen suhteen, joten kaivelen lipastosta jotain muuta tilalle.

7.22 Pääsen tyydyttävään lopputulokseen, isken rannekellon ranteeseen ja pujottelen vielä pari sormusta kaveriksi kättä koristamaan.

7.23 Pesen kasvot ja päätän ryhtyä suklaalakkoon nähdessäni naaman tämän hetkisen kunnon.
7.30 Meikkaan ja laitan hiukset huoneeni kattolampun valossa, kun luonnonvalo ei enää aamuisin riitä.

7.52 Petaan sänkyni ja laskeudun alakertaan, jossa ei ikinä vielä tähän aikaan ole muita kuin minä.

7.55 Tyhjennän tiskikoneen, laitan host-isälle ja itselleni teekupit valmiiksi ja pistän veden kiehumaan.

8.05 Alan pakata lasten lunch boxeja. Tytölle viinirypäleitä ja kinkkuleipä kolmion malliin leikattuna, josta syön itse puolet. Pojalle pari Digestive-keksiä ja valmispasta.
8.08 Poika tulee alas, ja kysyn mitä tänään aamiaiseksi. Poika on vähemmän omissa maailmoissaan kuin yleensä, joten vastaus tulee suht nopeasti. Tyhjennän puurohiutalepussin kulhoon, kaadan maidon päälle ja laitan aikaansaannoksen mikroon tekeytymään. Jatkan eväiden valmistusta.

8.14 Host-isä toivottaa hyvät huomenet, tekee puuron loppuun (eli lisää voisilmän, hunajan ja kanelin) ja kysyy, kaataako mulle teeveden. Sanon, että joo kiitos.

8.19 Kaadan itselleni muroja kulhoon ja siirryn aamupalapöytään. Tänä aamuna ei Peppa Pig oikein jaksa innostaa, joten etsin puhelimesta Youtuben.

8.30 Lapset alkaa kiirehtiä kouluun. Raivaan pöydän, vedän takin niskaan ja odottelen, että host-isä allekirjoittaa tytön reading recordin ja antaa pojalle tämän potkulaudan.
8.37 Nappaan pojan koululaukun ja huikkaan ovelta heipat host-isälle.

8.40 Aamuaurinko paistaa suoraan koulutielle, joka on mun mielestä koko Abingdonin kaduista kaunein. Koen taas hetkellisen onnellisuus- ja kiitollisuuspuuskan siitä, että saan olla täällä tänäänkin.

8.45 Vedän koulun portilla jokapäiväiset good morning, how are yout parin tuttavaperheen kanssa.

8.46 Sanon lapsille pihassa hei heit ja toivotan hyvät päivät. 
8.52 Palaan kotiin, juon loppuun keskeen jääneen teeni ja suuntaan bussipysäkille.

9.15 Otan Oxfordiin menevän bussin, jossa istun tavallisen parinkymmenen minuutin sijasta lähemmäs tunnin aamuruuhkan takia.

9.35 Kyllästyn höyrystyneen ikkunan tuijotteluun ja huomaan harmikseni unohtaneeni kuulokkeet kotiin. Onneksi repusta löytyy kirja.
9.58 Huikkaan kuskille cheers ja hyppään viimein pois bussista keskustan pysäkillä.

10.01 Käyn ensi töikseni kirjastossa palauttamassa yhden pokkarin.

10.08 Lähden etsiskelemään ystävälleni yo-lahjaa Westgaten ostoskeskuksesta.

10.52 Kaverin lahjan sijaan kiikutan Primarkista pienen paperikassillisen lahjoja itselleni.
10.59 Siirryn kiertelemään pienempiä putiikkeja kävelykadun varrella.

11.25 Onnistun kuin onnistunkin löytämään jotain lahjaksi soveltuvaa.

11.35 Poikkean vielä lahjatavarakauppaan, joka ei ole ennen sattunut silmään. Ostan pari nättiä vihkoa, kun halvalla saan. Myyjä kutsuu mua nimellä 'love' ja saa liittymään kanta-asiakkaaksi.
11.45 Huomaan, että mulla on aikaa vielä vaikka millä mitalla, ja otan suunnaksi Church of St Mary the Virginin, joka on ollut Oxford to do -listallani.

11.56 Maksan sisäänpääsymaksun ja kapuan kapeat kiviportaat kirkontorniin.

12.01 Ihailen näkymiä yläilmoista, ja yritän olla pysähtelemättä ottamaan kuvia liian kauaksi aikaa kapealla tasanteella, että turistit saa mahdollisuuden ihasteluun.

12.18 Laskeudun takaisin maankamaralle, mutta sitä ennen sanon muina miehinä thank youn sijasta kiitos suomalaisperheen ohi hivuttautuessani. Saan hämmästyneitä katseita ja hätäisen kysymyksen: "Apua, mitä me ollaan puhuttu?"
12.25 Näen bussipysäkin valotaulusta, että seuraava auto on tulossa 8 minuutin päästä, mutten jaksa jäädä odottelemaan vaan päätän kävella Christ Church Meadowin läpi kauemmalle pysäkille.

12.56 Hyppään taas bussiin, ja oon tyytyväinen, kun matkan kesto pysyy normirajoissa.

13.15 Jään pois pari pysäkkiä aiemmin ja käväisen ostamassa kaupasta maitoa ja leipää.

13.27 Lämmitän itselleni lounaaksi eilisen tähteitä ja käynnistän koneen.
14.02 Pakottaudun sulkemaan läppärin kannen, isken kumihanskat käteen ja ryhdyn puunaamaan kakkoskerroksen vessaa.

14.12 Kiroan ties miten monetta kertaa kylppärin läpinäkyvää suihkuseinää, jota en saa puhtaan näköiseksi, vaikka miten kauan hinkkaisin.

14.34 Luovutan suihkun kuuraamisen suhteen ja palkitsen itseni uurastuksesta KitKatilla. Se siitä suklaalakosta sitten.
14.56 Lähden hakemaan lapsia.

15.06 Poika ilmoittaa opettajalleen "I can see my au pair!", ja juoksee iloisesti mun luo esitellen takkinsa revennyttä ripustinnauhaa.

15.13 Tyttökin ilmaantuu jostain ja lähdetään kotia kohti.
15.25 Kotona ollaan. Tarkistan lasten koululaukut lippulappusten varalta ja tiskaan lounasastiat.

15.35 Huutelen yläkertaan karanneen pojan välipalalle sekä läksyjen tekoon ja etsin ompeluvälineeni. Tytöllä on itsenäistymisvaihe, joten annan sen olla omissa oloissaan.

15.39 Odotan, että poika saa syötyä ja korjaan sillä aikaa hajonneen takin.

15.53 Tarkistan homework sheetistä, mitä tehtäviä meillä on tekemättä, ja päädytään tänään täyttämään matikan kertotaulumonistetta. Laskut tarkistettuani sanon pojalle, että se on parempi päässälaskija kuin minä, mikä on pelottavan lähellä totuutta.
16.15 Otan vastaan viikon ruokalähetyksen, enkä yllätyksekseni joudu juoksemaan passia yläkerrasta, kun kuljetuspoika sattuu olemaan sama kuin viime viikolla ja luovuttaa mulle siiderilaatikon kyselemättä.

16.18 Puran kauppakassit. Sain jogurttien lisäksi pienempiä kumihanskoja, jotka toivottavasti istuu paremmin mun näppeihin. Elämän pienet ilot.

16.34 Lapset on syventyneet iPadeihin, joten katson oikeutetuksi pitää itsekin pienen puhelimen näpellystauon.

17.15 Alan valmistaa illallista, joka on tänään tehty mulle hyvin yksinkertaiseksi. Ei tarvitse kuin lykätä pari curryannosta uuniin ja keittää kattilallinen riisiä.
17.45 Katan pöydän ruuanlaiton lomassa. Pohdiskelen jälleen kerran miten päin aterimet pitäisi asetella, mutten jaksa tarkistaa.

18.05 Tervehdin kotiin tullutta host-isää ja sammutan uunin sekä hellan.

18.21 Host-äitikin saapuu kotiin ja aletaan syömään päivän kuulumisia vaihtaen. Poika patistaa host-isää pelaamaan Minecraftia.

18.58 Poika saa viimein tahtonsa läpi. Autan siivoamaan pöydän ja tiskaan astiat jutellen samalla host-äidin kanssa jouluperinteistä ja siitä, miten järjettömiä ne lopulta on. Mulle luvataan, että vältyn tänä vuonna jumalattomilta sukujuhlilta, ja oon kiitollinen.
19.23 Kapuan yläkertaan omaan huoneeseeni ja harkitsen juoksulenkille lähtöä, mutta datailu vie lopulta voiton.

20.17 Napostelen omenan ja pari keksiä kaapeistani iltapalaksi.

22.55 Sammutan koneen, vaihdan päälle yövetimet ja menen pesemään naaman ja hampaat.

23.03 Otan melatoniinin ja jumitun vielä selailemaan puhelinta.

23.30 Asetan herätyksen, kääntelen pari kertaa kylkeä yrittäen päättää kummin päin haluan nukkua. Lopulta valitsen perinteisesti seinän ja vaivun unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti