keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Lomaviikon seikkailut alkoi visiitillä Leedsiin. Puoliunessa raahauduin kuuden bussiin, että olisin varmasti ajoissa Oxfordissa hyppäämässä kohti pohjoista suuntaavaan coachiin. Vaan eikös se sitten ollut lähes tunnin myöhässä. Ketutti.
Itse matka kesti kuutisen tuntia, kun ajeltiin Birminghamin ja Manchesterin kautta. Molemmat on isoja teollisuuskaupunkeja, jotka ei oo ollenkaan mun makuun, mutta oli ihan mielenkiintoista tutustua näihinkin ikkunalasin takaa.
Leedsiin saavuin kahden aikoihin, ja sain pian huomata, että nyt tuli vastaan ensimmäinen kaupunki Englannissa, josta en pitänyt. Tylsännäköisiä harmaita kerrostaloja tuntui kohoavan joka puolella, joka toinen vastaantulija tupakoi ja ihmiset puhui vieraalla aksentilla. Tuli ikävä Oxfordin ja Abingdonin kauniita vanhoja rakennuksia ja lukuisia viheralueita.
Ensi töikseni kävin ostamassa Greggsistä evästä ja lähdin metsästämään jostain rauhallista puistonpenkkiä. Puoli tuntia sain haahuilla ennen kuin löysin pienen puistikon, joka sekin tosin sijaitsi ruuhkaisen tien varrella. Syötyäni lähdin kuitenkin kartoittamaan shoppailumahdollisuuksia, jotka olikin mun mielestä varsin ilahduttavat, mutta kukkaron puolesta ei niinkään.
Löysin muun muassa uudet kengät talvea varten, joita onkin esiskelty hyvä tovi.
Sää selkeni kaupoissa pyöriessä, ja päätin antaa Leedsille vielä mahdollisuuden, ja käyttää loppuajan turisteiluun. Yllätyksekseni niitten valtavien harmaitten rakennelmien taakse olikin piilotettu ainakin yksi kaunis aukio.
Illan hämärtyessä selvitin tieni juna-asemalle. Ensisijainen syy, miksi päätin Leedsiin edes lähteä oli se, että sieltä pääsi kätevästi kahdenkymmenen minuutin junamatkan päässä sijaitsevaan Yorkiin. Junailin nyt ensimmäistä kertaa Englannissa, ja vähän kyllä kuuumotti, kun Yorkiin meneviä junia oli sinä päivänä peruttu, mutta pääsin kuin pääsinkin määränpäähäni, josta mulla oli B&B-majoitus varattuna. 
Paikan emäntä oli ihana, lätkäisi käteen Yorkin kartan, neuvoi miten pääsisin huomenna keskustaan, tytötteli mua tuttavallisesti ja oli kärsivällinen, kun en väsyneenä meinannut saada tolkkua Yorkshiren aksentista.
Huone oli myös oikein kiva ja tarjottimelta löytyi perinteisen teen ja kahvin lisäksi myös kaakaota!
Laadin vielä lipastosta löytämieni esitteiden pohjalta suunnitelmaa huomiselle, jonka jälkeen uni maittoi aikaisen herätyksen ja matkustelun väsyttämälle varsin hyvin.

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Tosi paljon kaikkia kivoja reissujuttuja Briteistä, oon itekin saanut hyviä vinkkejä siitä, missä kannattaa täällä reissailla :) Oon itekin täällä au pairina :3 Jään seurailemaan sun blogia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ahmin sun blogin tässä tämän päivän aikana ja hyviä reissuvinkkejä löytyi sieltäkin, sait uuden lukijan! :DD

      Poista