keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Leeds

Lomaviikon seikkailut alkoi visiitillä Leedsiin. Puoliunessa raahauduin kuuden bussiin, että olisin varmasti ajoissa Oxfordissa hyppäämässä kohti pohjoista suuntaavaan coachiin. Vaan eikös se sitten ollut lähes tunnin myöhässä. Ketutti.
Itse matka kesti kuutisen tuntia, kun ajeltiin Birminghamin ja Manchesterin kautta. Molemmat on isoja teollisuuskaupunkeja, joista en itse oikein osaa viehättyä, eli tällainen linja-auton ikkunalasin läpi luotu katsaus oli ainakin tällä erää ihan riittävä.
Leedsiin saavuin kahden aikoihin, ja sain pian huomata, että nyt tuli vastaan ensimmäinen kaupunki Englannissa, josta en pitänyt. Tylsän näköisiä harmaita kerrostaloja tuntui riittävän silmän kantamattomiin ja joka toinen vastaantulija tupakoi. Tuli ikävä Oxfordin ja Abingdonin kauniita vanhoja rakennuksia ja lukuisia viheralueita.
Ensi töikseni kävin ostamassa Greggsistä evästä ja lähdin metsästämään jostain rauhallista puistonpenkkiä. Puoli tuntia sain haahuilla ennen kuin löysin pienen puistikon, joka sekin tosin sijaitsi ruuhkaisen tien varrella. Syötyäni lähdin kuitenkin kartoittamaan shoppailumahdollisuuksia, jotka olikin mun mielestä varsin ilahduttavat, mutta kukkaroni puolesta ei niinkään.
Löysin muun muassa uudet kengät talvea varten, joita oonkin esiskellyt hyvän tovin.
Sää selkeni kaupoissa pyöriessä, ja päätin antaa Leedsille vielä mahdollisuuden käyttämällä loppuajan turisteiluun. Yllätyksekseni niitten valtavien harmaitten rakennelmien taakse olikin piilotettu ainakin yksi kaunis aukio, jonka onnistuin löytämään!
Illan hämärtyessä selvitin tieni juna-asemalle. Ensisijainen syy sille, miksi olin ylipäätään Leedsiin päätynyt, oli kätevä kahdenkymmenen minuutin junayhteys Yorkin kaupunkiin, jonne matkustaminen kutkutteli huomattavasti enemmän. Junailin nyt ensimmäistä kertaa Englannissa, ja vähän kyllä kuuumotti, kun Yorkiin meneviä junia oli tuona päivänä peruttu. Onneksi pääsin kuin pääsinkin määränpäähäni, josta mulla oli B&B-majoitus varattuna. 
Paikan emäntä oli ihana, lätkäisi käteen Yorkin kartan, neuvoi miten pääsisin huomenna keskustaan, tytötteli mua tuttavallisesti ja oli kärsivällinen, kun en väsyneenä meinannut saada tolkkua Yorkshiren aksentista.
Huone oli myös oikein kiva ja tarjottimelta löytyi perinteisen teen ja kahvin lisäksi kaakaota, jonka valitsin yömyssykseni. Laadin vielä lipastosta löytämieni esitteiden pohjalta suunnitelmaa huomiselle, minkä jälkeen uni maittoi aikaisen herätyksen ja kulkuneuvoissa istuskelun väsyttämälle matkaajalle varsin hyvin.

2 kommenttia:

  1. Ihana blogi! Tosi paljon kaikkia kivoja reissujuttuja Briteistä, oon itekin saanut hyviä vinkkejä siitä, missä kannattaa täällä reissailla :) Oon itekin täällä au pairina :3 Jään seurailemaan sun blogia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ahmin sun blogin tässä tämän päivän aikana ja hyviä reissuvinkkejä löytyi sieltäkin, sait uuden lukijan! :DD

      Poista