tiistai 21. lokakuuta 2014

Room tour

Yleisön pyynnöstä kurkistus matalaan majaani! Asun siis tällä hetkellä sellaisessa aika perinteisessä kolmikerroksisessa rivitalossa, joista ylimmäinen on pääasiassa mun käytössä. Oman huoneeni lisäksi tästä kerroksesta löytyy lasten leikkihuone (jota ne käyttää nykyään aika harvoin) ja vessa (jonka kylpyammeessa lapset peseytyy kerran viikossa, mutta muuten saan omia sen itselleni).
Pitemmittä puheitta aloitetaan esittelykierros loogisesti ovelta. Huoneen värimaailma tuleekin aika hyvin ilmi tästä kuvasta eli sinistä ja ruskean eri sävyjä, pelaa mielestäni aika kivasti yhteen!
Ensimmäisenä vastassa siis pyykkikori, työpöytä ja useimmiten käyttämäni kengät. Jalkineita meillä pidetään siis edelleen lähinnä ykköskerroksessa, jossa muu perhe niitä myös säilyttää, mutta itse oon tuonut kengät mieluummin omaan huoneeseeni. Meillä ei ole varsinaista eteistä vaan sitä virkaa toimittaa olohuone, ja sen oviaukko on kyllä niin täynnä jos jonkinlaista töppöstä, ettei sinne oikein ylimääräisiä enää mahtuisikaan.
Seuraavaksi lähemmässä tarkastelussa työpöytä, joka ei ole kyllä työntekoa vielä juuri nähnyt vaan toimii laittautumispaikkanani kuten kuvassa näkyvistä esineistä voi päätellä. 
Tässä vielä lähikuvaa noista pöydällä nököttävistä värikkäistä kipposista. Täällä myydään jälkiruokia, joiden mukana tulee aina tuollainen keraaminen astia, jotka on mun mielestä aika vinkeitä säilytyspaikkoja kelloille, koruille ja ponnareille.
Toivottavasti selventävä kuva sisäänkäynnistä. Tuohon peiliin on muuten tarkoitus viritellä jonkin sortin fairy lightsit jahka löydän jostain omaa silmää miellyttävät.
Heti ovesta vasemmalla jättiläismäinen nojatuoli ja tätä menoa piakkoin liian pieneksi osoittautuva vaatelipasto.
Lampun sain itse valkata Ikeasta ja lintuhäkki on Walesin tuliaisia.
Lipaston vieressä on myös vaatekaapin tapainen, jossa säilytän mekkoja, neuleita, harvemmin käytössä olevia kenkiä, matkalaukkuja, pyykkienkuivaustelinettä ja herkkuvarastojani.
Siitä vasemmalla vähän järkevämmän kokoinen nojatuoli, jota käytän kyllä näemmä kirjahyllynä.
Sitten siirrytäänkin paikkaan, jossa vietän ehdottomasti eniten aikaa huoneessani. Nukuttuani vuosia sängyssä, joka mulla on ollut 4-vuotiaasta oon ollut suorastaan haltioissani koska king-sized bed! Oli ihan kauheaa jakaa sänky siskon kanssa viime viikolla, vaikka oonkin aina yhtä liikkuvainen kuin kuolleet nukkuessani. Dataillessa tykkään kyllä, kun voi loikoilla miten mielii eikä tila lopu kesken. Ja päiväpeiton sain kanssa Ikeasta.
Kierroksen viimeistelee ikkunan edustalle sijoitettu sohva, jossa tykkään lueskella, katsella auringonlaskuja ja lasia vasten juoksevia sadepisaroita sun muuta yhtä idyllistä. Sen juurella vähän vähemmän idyllinen pistorasia joka suuntaan risteilevine johtoineen. 
Kaiken kaikkiaan tykkään tästä huoneesta melkeinpä enemmän kuin Suomi-kodista löytyvästä. En tiedä miten hyvin kuvissa ilmenee huoneen tilavuus, mutta miettikää nyt itse, että jos tänne kuitenkin mahtuu kaksi nojatuolia, pöytä, iso lipasto, sohva ja parisänky niin pitää sen aika iso olla. Ihanaa elää vähän minimalistisemmassa ympäristössä, kun Suomessa kaikki 19-vuoden aikana haalitut tavarat on tungettu puolet pienempään tilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti