keskiviikko 24. joulukuuta 2014

When you're still waiting for the snow to fall, doesn't really feel like Christmas at all.

Ensimmäinen jouluaatto jossain muualla kuin Suomessa, ja onhan tää ollut vähän erilainen, mutta ei mitenkään huonolla tavalla! Aamulla nukuin poikkeuksellisesti melkein kymmeneen, jonka jälkeen söin aamupalaksi host-äidin tekemää riisipuuroa. Yritetään viettää sellainen suomalaisenglantilainen joulu. Syödään kinkun sijasta kalkkuna, mutta myös perinteisiä laatikoita. Katsotaan suomalaisia jouluohjelmia, mutta avataan lahjat vasta joulupäivän aamuna. Itse toivoin mahdollisimman brittiläistä joulua, kun täällä kerran ollaan, mutta on nää tutut perinteetkin olleet kieltämättä ihan kivoja. Jouluksi kotiin paluu tuntuu kuitenkin olevan yksi ihmismielen oletusasetuksista. 
Päivällä käväisin asioilla. Kaupat oli ihan normaalisti auki, koska täällä jouluaatto muistuttaa lähinnä Suomen aatonaattoa. Sen jälkeen kiertelin suosikkipaikkojani rakkaassa Abingdonissa, Abbey Gardensin, ankkalammen, padon ja vähän matkaa Thamesin vartta. Päivä oli kauniin aurinkoinen ja villakangastakki tuntui liioitellulta asuvalinnalta. Kavereiden jouluntoivotukset WhatAppissa tuntui hassuilta, kun omat joulufiiliksen rippeet on ajastettu huomiselle.
Tän vuoden joulukorttisaldo. Itse onnistuin lähettämään kolme ja kolme sain takaisin eli ei huono.
Illalla käytiin pubissa Christmas dinnerillä. Pelattiin pojan kanssa shakkia tilauksien saapumista odotellessa, söin hemmetin hyvää paahdettua kananrintaa, join mulled cideria sekä punaviinia ja mulla oli lämmin fiilis. Äsken kävin kiikuttamassa lahjat alakertaan huomisaamua varten ja sanoin hosteille, etten oo ikinä tuntenut itseäni yhtä aikuiseksi, kun niitä paketteja takan eteen asetellessani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti