perjantai 22. elokuuta 2014

Cyprus Day 5

Viides päivä oli näin jälkikäteen ajatellen ehdottomasti yksi mun suosikeista. Lähdettiin aamupäivällä ajelemaan kohti saaren niemenkärkeä, Karpasia. Matkan varrella käytiin tsekkaamassa myös Kantara Castle, josta levittäytyi aika huikeat maisemat joka puolelle saarta.   

Karpasissa oli tarkoitus majailla yön yli, joten meillä oli hotelli varattuna. Paikallisten käsitys hotellimajoituksesta poikkesi kuitenkin jonkun verran totutusta. Paikka vastasi pitkälti alueen asumismuotoa, mutta mua ei-niin-luksushuone haitannut vaan se oli ennemminkin sellainen autenttinen elämys, niin kuin host-isä asian ilmaisi. Lapset oli kuitenkin selvästi tottuneet vähän liian hyvään, kun marisivat huoneen rumuutta.
Vietyämme tavarat hotellille mentiin yhdelle Karpasin lukuisista uimarannoista. Itse olin suunnilleen tässä vaiheessa lomaa saanut tarpeekseni uimisesta, joten tyydyin yhden viilentävän pulahduksen jälkeen lueskelemaan aurinkovarjon suojissa. Mulla oli mukana parikin pokkaria, mutta vasta nyt ehdin aloittaa niistä ensimmäisen. Sainkin luettua reilut sata sivua sillä aikaa, kun muu perhe uiskenteli, rakensi hiekkalinnoja ja snorklasi. 
Syötiin taas päivällinen yhdessä rantaravintolassa (maistoin miekkakalaa!) ja palattiin muutamaksi tunniksi hotellille, josta jatkettiin kilpikonnaretkelle. Läheisellä rannalla oli biologian opiskelijoiden ylläpitämä merikilpikonnien pesimäalue, ja päästiin seuraamaan ihan vierestä, kun nuoret auttoi poikasia kuoriutumaan ja laski ne sitten mereen. Muistan, miten pienenä heräsin aina lauantaisin katsomaan Avaraa Luontoa, ja sieltä tuli aina välillä dokumentteja merikilpikonnista. Oli kyllä yksi elämäni kiehtovimmista kokemuksista seurata omin silmin poikasten matkaa mereen, luultavasti koko matkan kohokohta mulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti