tiistai 26. elokuuta 2014

Can't stay in one place, keep moving like a bullet train.

Olin ajatellut viettää koko viikonlopun Abingdonissa, kun olen ollut melkein joka kerta liikenteessä, mutta en sitten kuitenkaan malttanut pysyä aloillani, vaan lähdin sunnuntaina Readingiin. Ostin kahdeksan punnan go-anywhere day ticketin, jolla sain päivän aikana matkustella vapaasti kaikilla Etelä-Oxfordshiren bussiyhtiöiden autoilla. 
Yleensä tykkään lähteä päiväreissuille jo aikaisin aamulla, että jää mahdollisimman paljon aikaa tutkia kohdetta, mutta nyt olin perillä vasta kolmen aikaan iltapäivällä. Ei se sitten kuitenkaan juuri haitannut, kun ei tuolla mitenkään valtavasti nähtävää loppujen lopuksi ollut. Reading on tunnetuin varmaan jokavuotisesta Reading Festivalistaan, joka sattui olemaan tällä viikolla. Itsekin näin kaupungilla muutaman itsepintaisesti shortseihin ja crop topiin sonnustautuneen juhlijan.
Kiertelin Google Maps oppaanani muutamat kirkot ja puutarhat, jonka jälkeen kiiruhdin paikalliseen ostoskeskukseen Oracleen ennen sulkemisaikaa. Ehdin jo toivoa, että jäisin vaihteeksi plussalle tämän viikon tienestien suhteen, mutta toisinhan siinä sitten kävi. Mutta löysinpähän vedenpitävän takin ensi talveksi!

Kaiken kaikkiaan Reading oli positiivinen yllätys, olin kuvitellut sen paljon pienemmäksi paikaksi. Ja siellä oli tosi hienot double-deckerit, eri kaupunginosiin kulki eriväriset autot, bongasin muun muassa pinkin, violetin ja baby bluen! 
Kotimatka ei sujunut yhtä mutkattomasti kuin tullessa. Oletin, että pääsen takaisin samalla autolla kuin tulin, mutta se ei jatkanutkaan Oxfordiin asti vaan pysähtyi Wallingfordissa. Kaiken lisäksi kuski ei huomannut mua takapenkiltä vaan ehti jo ajaa varikolle ennen kuin tajusin avata suuni. Onneksi ihmiset on täällä niin ystävällisiä, tämäkin kuski heitti mut vielä takaisin Wallingfordin pysäkille ja varmisti, että pääsin turvallisesti kotimatkalle. 
En tiedä, miten sain sekoitettua kamerani asetukset niin, että muistikortille tallentui tällainen kuva Wallingfordin keskustasta, mutta ajattelin jakaa senkin, kun siinä on aika jännä tunnelma. Wallingford vaikutti kyllä tosi sievältä paikalta, muistutti historiallisuudellaan aika lailla Abingdonia. Pitänee lisätä taas yksi paikka matkakohdelistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti