tiistai 26. elokuuta 2014

Can't stay in one place, keep moving like a bullet train.

Olin ajatellut viettää koko viikonlopun kotoisasti Abingdonissa, kun olen ollut melkein joka viikonloppu liikenteessä, mutta en sitten kuitenkaan malttanut pysyä aloillani, vaan lähdin sunnuntaina käymään Readingissa. Ostin kahdeksan punnan go-anywhere day ticketin, jolla sain päivän aikana matkustella vapaasti kaikilla etelä-Oxfordshiren bussiyhtiöiden reiteillä. 
Yleensä tykkään lähteä päiväreissuille jo aikaisin aamusta, että jää mahdollisimman paljon aikaa tutkia määränpäätä, mutta nyt olin perillä vasta kolmelta iltapäivällä. Se ei kuitenkaan tällä erää haitannut, koska loppujen lopuksi nähtävää oli aika sopivasti käytettävissäni olleeseen aikaikkunaan suhteutettuna. Samaan ajankohtaan visiittini kanssa osui kaupungin tunnetuimpiin tapahtumiin kuuluva Reading Festival -musiikkifestivaali, mutta muutamaa itsepintaisesti shortseihin ja crop topiin sonnustautunutta juhlijaa lukuun ottamatta tämä ei juuri näyttäytynyt katukuvassa.
Kiertelin Google Maps oppaanani muutamat kirkot ja puutarhat, jonka jälkeen kiiruhdin paikalliseen ostoskeskukseen Oracleen ennen sulkemisaikaa. Ehdin jo toivoa, että jäisin vaihteeksi plussalle tämän viikon tienestien suhteen, mutta toisinhan siinä jälleen kerran kävi. Vaan löysinpähän kivan vedenpitävän takin ensi talveksi! Saattaa nimittäin tulla tarpeeseen täällä meri-ilmastossa...
Kaiken kaikkiaan Reading oli positiivinen yllätys, olin kuvitellut sen paljon pienemmäksi paikaksi. Ja siellä oli tosi hienot double-deckerit! Eri kaupunginosiin kulki eriväriset autot, bongasin muun muassa pinkin, violetin ja baby bluen.
Kotimatka ei sujunut yhtä mutkattomasti kuin tulomatka. Oletin pääseväni takaisin samalla autolla kuin tulin, mutta se ei jatkanutkaan Oxfordiin asti vaan jäi Wallingfordiin. Kaiken lisäksi kuski ei huomannut mua takapenkiltä vaan ehti jo ajaa varikolle ennen kuin tajusin avata suuni... Onneksi ihmiset on täällä niin ystävällisiä, että tämäkin kuski heitti mut vielä takaisin Wallingfordin pysäkille ja varmisti, että pääsin turvallisesti kotimatkalle. 
En tiedä, miten sain sekoitettua kamerani asetukset niin, että muistikortille tallentui tällainen kuva Wallingfordin keskustasta, mutta ajattelin jakaa senkin, kun siinä on vähän erilaista tunnelmaa. Wallingford vaikutti kyllä tosi sievältä paikalta, muistutti aika lailla Abingdonia. Pitänee lisätä taas yksi paikka jatkuvasti pitenevään matkakohdelistaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti