sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Exeter - Beer - Lyme Regis - Weymouth

"Vakavampien" postausten jälkeen voitaisiin palata taas kepeämpiin aiheisiin, eli matkailun pariin! Tällä kertaa luvassa olisi juttua viimeisimmästä viikonloppureissustani. Vetäisin road tripin Englannin etelä-rannikolla Jurassic Coasterilla, joka on Exeterin ja Poolen väliä operoiva maisemabussi. Uskallan käyttää termiä maisemabussi, koska Jurassic Coasterin kulkema reitti on äänestetty yhdeksi Iso-Britannian huikeimpia maisemia tarjoilevista bussireiteistä. Matkan varrelle mahtuu kilometrikaupalla rantaviivaa ja maaseutua sekä lukusia hurmaavia pikkukyliä ja vähän isompiakin merenrantakaupunkeja. 
Aloitin launtaiaamuni juna-matkalla Exeteriin, jota ehdin exploorata reilun tunnin ajan. Exeter on eteläisin Britannian muinaisista roomalaiskaupungeista, ja menneistä ajoista muistuttavat vanhasta kaupunginmuurista säilyneet osat, samaan tapaan kuin aiemmin visitoimissani Chesterissä ja Yorkissa. Tällä kertaa mulla ei valitettavasti ollut aikaa kiertää muuria mukaillutta Heritage trailia, sillä halusin varmistua ehtiväni ajoissa bussiasemalle jatkamaan matkaa. 
Onnistuin löytämään tieni ajoissa bussiasemalle, mutta siellä suunnitelmat meni vähän uusiksi. Paljastui, ettei kyseinen bussiyhtiö myynytkään käteviä päivälippuja, niin kuin olin olettanut. No eipä siinä, ostelin sitten irtolippuja. Vasta seuraavana päivänä bongasin mainoksen viikkolipusta, jonka ostamalla olisin säästänyt 15 puntaa, oh well... 
Ensimmäinen pysäkkini oli alle parin tuhannen asukkaan kalastajakylä Beer. Kylä ei ilmeisesti ole saanut nimeään oluesta, vaan anglosaksalaisten lehtoa muistuttavasta sanasta, koska paikkaa on aikoinaan ympäröinyt metsä. Tänä päivänä rauhallisena näyttäytyvällä Beerillä on ollut jännittävä nuoruus, sillä sen rantaluolat ovat aikoinaan toimineet salakuljettajien kätköpaikkoina.
Beerin kiertelyyn riitti hyvin pari tuntia, jotka siellä vietin. Nautittuani vaniljajäätelön rannalla oli aika suunnata seuraavaan kohteeseen, Lyme Regisiin, joka tunnetaan parhaiten runsaista fossiiliesiintymistään. Valitettavasti en päässyt toteuttamaan lapsuudenunelmaani ja metsästämään fossiileja, koska päivä alkoi kääntyä iltaan, ja matkaa majapaikkaani riitti yhä. Tunnin ehdin kuitenkin kierrellä söpöjen viirien värittämiä katuja, lokkien kansoittamia kallioita ja pastellinsävyisten pikku mökkien reunustamaa rantaa.
Bussiin viimeistä kertaa sinä päivänä kavutessani huomasin ilokseni, että toinen etupenkeistä ammotti tyhjyyttään! Sain kiitellä onneani pitkin matkaa, koska maisemat oli ihan huikeita. E ollut ainut, joka räpsi kuvia linssi kiinni likaisessa ikkunalasissa.
Seitsemän aikoihin saavuin viimeiselle etapilleni Weymouthiin. Aikainen herätys ja tekemisentäyteinen päivä alkoivat tässä vaiheessa painaa jalkoja ja silmäluomia siihen malliin, että suuntasin pian lähimmän fish & chips -paikan kautta varaamalleni guest houselle.  
Eikä tuottanut pettymystä tämäkään majatalo! Huone oli kauniisti sisustettu ja viihtyisä teepannuineen kaikkineen. Ihana yllätys oli myös oma kylpyhuone, vaikka olin muistaakseni varannut huoneen jaetuilla suihku- ja WC-tiloilla. Illan päätteeksi oli levollista nukahtaa aaltojen ääneen, life is better at the seaside.

1 kommentti:

  1. oii! Minäkin haluan tuollaiselle road tripille!! Ihania kuvia<3

    VastaaPoista