keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Ireland part 2

Throwback kesäkuun alkuun ja Dubliniin! Toinen aamu Irlannissa alkoi kaupunkikiertelyllä, ja koska olin siihen mennessä tajunnut ladata ilman nettiä toimivan karttasovelluksen, ei eksymistä tarvinnut enää pelätä. Olin myöhemmin päivällä menossa ihan opastetulle kierroksellekin, jolla toivoin saavani kaupungista ja sen historiasta enemmän irti. Sitä ennen halusin kuitenkin haahuilla omaan tahtiini erääseen syrjempänä sijaitsevaan puutarhaan.
Irlannissa postilaatikot ei olleet tutuiksi tulleita palopostin punaisia, vaan viidakon vihreitä! 
Itse Iveagh Gardens, jota lähdin katsastamaan, tuotti hienoisen pettymyksen. Paljastui nimittäin, että 3/4 koko alueesta oli rajattu metalliaidoilla ilmeisesti jonkin tapahtuman järjestelyjen takia. Mutta sainpahan nähdä edes yllä olevan minilabyrintin aurinkokelloineen.
Puutarhan kulmilta jatkoin matkaa suunnittelemalleni opastetulle kävelykierrokselle, jonne oli näin sunnuntaina eksynyt muutama muukin. Sen takia meidät jaettiin vähän pienempiin ryhmiin, ja ainakin omalle kohdalle sattui hauska ja informatiivinen tour guide, jonka irkkuaksenttia oli kiva kuunnella seuraavat pari tuntia. Tutustuttiin muun muassa Dublinin linnaan, Trinity Collegeen ja värikkääseen Temple Barin alueeseen.
Kierroksen päätyttyä ehdin viimeisinä tekoinani Irlannissa käydä ihastelemassa St Patrickin katedraalia, minkä jälkeen oli vastattava lentokentän kutsuun. Olin aamulla tarkistanut, miltä pysäkiltä voisin ottaa halvimman bussin, mutta autoon noustessani vähän jäljessä aikataulusta ollut kuski tiuskaisi, ettei kyseinen reitti kuljekaan lentokentän kautta. Luottoni Google Mapsiin sai pienen särön, ja jouduin maksamaan tuplahinnan lentokenttäbussista. Pääasia kuitenkin oli, että ehdin hyvissä ajoin lennolle, ja perillä Englannissa juuri sopivasti Oxfordiin lähtevään bussiinkin. 
Kaiken kaikkiaan jäi hyvät fiilikset Dublinista. Ihmiset oli tuota yhtä yrmeää bussikuskia lukuun ottamatta mukavan rennon oloisia ja helposti lähestyttäviä, ja kaupunki itsessään tosi turistiystävällinen. Tuntui, että tekemistä olisi riittänyt vaikka useammalle viikolle! Toivottavasti pääsen vielä joku päivä maistelemaan olutta Guinnessin panimolla, tunnelmoimaan Glasnevin hautausmaamuseossa ja säpsymään kummitusbussissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti