sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Wise men say only fools rush in.

Tämä viikko oli vaihteeksi vähän ihmeellisempi, tai ainakin tuntui, että siihen mahtui jos jonkunlaista episodia. Niistä päällimmäisinä mieleen jäi se, kun poika joutui ensimmäistä kertaa vaikeuksiin koulussa yksinkertaisen väärinymmärryksen takia ja kun meidän sauvasekoitin hajosi lopullisesti. Harmitti aivan vietävästi, koska syynä oli luultavasti sen johto, jonka sulatin vahingossa viime vuoden puolella... Lisäksi heräilin liian aikaisin koko viikon, jolloin opiskelusta tuli entistäkin vastenmielisempää. Vaan mahtui tuonne joukkoon tuttuun tapaan kaikkea kivaakin, kuten suklaamuffinssien leipomista tytön kanssa, etuaikainen synttäripaketti Suomesta ja lauantain päiväreissu Bathiin, jolta ajattelin nyt jakaa muutamat kuvat.
Kävin Bathissa ensimmäisen kerran viime elokuun alussa, mutta silloin jäi näkemättä Prior Park -niminen maisemaputarha, jota lähdin nyt ensisijaisena kohteenani katsastamaan. Ja kyllä kannatti, vaikka aamupäivälle osuikin vähän masentavan pilvinen sää. 
Puiston perusti 1700-luvulla brittiläisen postijärjestelmän kehittäjä Ralph Allan, joka myös asusteli puiston ylle kohoavan kukkulan päälle rakennetussa kartanossa. Ihan kiva takapiha herralla, täytyy myöntää. Kyseisellä miekkosella oli talo myös Bathin keskustassa, josta avautuviin näkymiin hän ei kuitenkaan ollut yhtä tyytyväinen. Niinpä hän rakennutti laakson harjanteelle feikkilinnan, joka koostui siis periaatteessa pelkästä julkisivusta, ja johan tuli näköalasta astetta koreampi #perksofbeingrich.
Nykyään maisemapuutarha on siirtynyt National Trustin omistukseen, ja sen päänähtävyyksiin kuuluu Ralph Allanin kartanon lisäksi yllä näkyvä Palladian Bridge, joka on yksi maailman neljästä rakennustyylisuuntaansa edustavista silloista.
Prior Parkissa vierailun jälkeen lähdin suunnistamaan takaisin Bathin keskustaan. Olin ottanut kaupungista bussin puistoon, mutta Bathissa julkiset ei kulkeneet yhtä orjallisen täsmällisesti, kun oon Oxfordin tienoilla tottunut. Niinpä päätin käytellä omia jalkojani, ja alamäkeen käppäillessä matka taittuikin parissakymmenessä minuutissa. Auringon alkaessa pilkistellä pilvien takaa oli sen verran kiva jaloitella, että päätin vetäistä matkaan mutkan ja valloittaa vielä yhden kukkulan, jolta arvelin saavani pari maisemaräpsyä. Ja oikeassa olin, vau.
Loppupäivän pyörin keskustan tienoilla, ja onnistuin välttelemään kauppoja suhteellisen hyvin julmetun hyvistä shoppailumahdollisuuksista huolimatta. Näin jälkikäteen kyllä vähän harmittaa, kun en ostanut lisää Milla Maddernin käsisaippuaa ja-rasvaa, jota hostit toi mulle tuliaisiksi omalta Bathin reissultaan.
Tänään sain vihdoin nukuttua pois viikon aikana kertyneet univelat, katsoin aamupäivästä hostisän ja lasten kanssa pari jaksoa tän hetkistä koukutussarjaani Hotel Inspectoria, vetäisin jalkaan korkkarit kun mieli kerran teki ja yritin käydä iltapäiväteellä. Tea room, johon olin aikonut mennä oli kuitenkin suljettu tänään, joten päädyin joen varteen lukemaan yhden luvun pääsykoekirjaa. Vähän tuli sellainen olo, että hukkaan kallista aikaani täällä, kun en tehnyt mitään ihmeellistä, vaikka oli niin nätti kevätsää ja kaikkea. Mutta ehkä välillä on hyvä vähän rauhoittua ja pysytellä kotinurkilla.

P.S. Musta tulee huomenna kakskymppinen, jäiks.

2 kommenttia:

  1. Hyvää syntymäpäivää! Bath on ollut pitkään miun haavekohde, mutta oon vaan niin huono matkaamaan yksin kun en koskaan löydä mitään kivaa. Kai se on joku miun kohtalo että kävelen hyvien juttujen ohi ihan sokeana. Siks matkaseura olis hyvä, mutta en tiedä kenet saisin mukaan :p ehkä jonain päivänä uskaltaudun matkaamaan yksin ja toivottavasti löydänkin jotain :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Bath on kyllä mielettömän nätti, suosittelen lämpimästi, toivottavasti löytäisit jonkun kaveriksi matkaan! Itse syynään yleensä jonkun verran muitten suosituksia esim. TripAdvisorista, luen paikallisia visitor infoja, etsin self guided kävelyreittejä ja just näitä National Trustin tai English Heritagen kohteita yms. eli netistä saa kelpo vinkkejä mielenkiintoisista kohteista :D

      Poista