tiistai 17. maaliskuuta 2015

Rollright Stones & Stratford upon Avon

Ja vielä viimeiset tarinoinnit toissaviikonlopun Cotswolds-reissusta. Burfordista jatkettiin siis kolmesta eri kivimuodostelmasta koostuvalle monumentille nimeltä Rollright Stones. Kivet oli luultavasti peräisin samoilta ajoilta kuin Stonehenge, mutta ei läheskään yhtä tunnettuja. Tarkkaa syytä näidenkin pystyttämiselle voi vaan arvailla, mutta ilmeisesti ne on saattaneet liittyä druidien muinaisiin rituaaleihin, joita harjoitetaan paikassa muuten edelleen! Tällä kertaa ei satuttu keskelle uhrimenoja, mutta niinkin oli oppaamme mukaan joskus käynyt. Itsekin päästiin kokeilemaan kiviringin mystisiä voimia metallitikkujen avulla, joilla tiedusteltiin eri paikkojen sijaintia. Ainakin ne tiesi, minne meidän bussi oli parkkeerattuna.
Kolmen eri muodostelman nimet oli King's Stone, King's Men sekä Whispering Knights, ja kaikkiin liittyi, yllätys yllätys, legenda. Sen mukaan mailla ratsasti aikoinaan sotilaineen kuningas, jonka matkanteon keskeytti paikallinen noita. Noita lupasi kuninkaan saavan hallintaansa koko Englannin,  mikäli tämä pystyisi näkemään siltä paikalta aina lähikylään saakka. Koska kuningas ei tähän tehtävään pystynyt, muutti noita hänet kiveksi. Myös ringissä istuneista sotilaista tuli kiviä, samoin kuin vähän syrjemmässä kuninkaansa pään menoksi juonitelleista ritareista. 
Kivenmurikoilta suunnattiin vielä päivän viimeiseen kohteeseen eli Stradford upon Avoniin. Kyseinen paikka olikin mulle jo entuudestaan tuttu, ja viime visiitistä löytyy juttua täältä, jos jota kuta kiinnostaa. Viime kerralla en ehtinyt käydä Shakespearen vaimon Anne Hathawayn mökillä, mutta nyt tuli sekin nähtyä.
Kannatti hytistä kolea aamupäivä nahkatakissa, jossa tuli kuin tulikin lopulta kuuma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti