tiistai 22. joulukuuta 2015

Helsinki-viikonloppu

Toissaviikonloppuna pääsin käymään pitkästä aikaa isolla kirkolla kiitos vuoden kolmansien tupareiden! Tykkään yleensä olla vähän suunnitelmallisempi matkustelujen suhteen, mutta nyt varasin junaliput extempore tunti ennen lähtöä ja lähdin matkaan pelkällä menolipulla. Vitkutteluni takia olinkin paikan päällä viimeisenä vasta kahdeksalta illalla, mutta pääsin heti keskelle juhlahumua. Seuraavien tuntien aikana tuli tutustuttua niin kaverin uuteen luukkuun kuin Helsingin astetta vilkkaampaan yöelämäänkin. 
Sunnuntai kului sitten vähän rauhallisemmissa tunnelmissa, mutta maanantaiaamuna pomppasin ylös aikaisin ja lähdin tutkailemaan stadin ihmeitä vähän paremmassa valaistuksessa. Ja  kun sanon vähän paremmassa tarkoitan todella sitä vähän, sillä aurinko ei Suomen talvelle tyypillisesti viitsinyt pilvimassan takaa juuri pilkistellä, vaikka säätiedotus niin lupailikin, mur.
Oon käväissyt Helsingissä useamman kerran, mutta tyytynyt pyörimään lähinnä keskustan kauppakeskusten tuntumassa ja pienempänä siellä Linnanmäen sekä Korkeasaaren ympäristössä. Nyt halusin nähdä vähän muutakin, ja kiertelin muutaman kilometrin lenkin houkuttelevan näköisiä katuja ja puistoja seuraillen. Yllätyin miten kivalta pääkaupungissa oikeastaan näytti! Jotenkin sitä on taas niin lopenkyllästynyt siihen, että Suomen kaupungeista tuntuu löytyvän korkeintaan muutama nätti rakennus identtisten betonilaatikoiden lomasta, mutta osataanhan me näköjään täälläkin rakentaa jotain esteettisesti miellyttävää eikä vaan käytännöllista ja modernia.
Puolen päivän aikoihin seuraani liittyi aamulla hirsiä vetelemään jäänyt tuparien emäntä, jonka kanssa kierreltiin vielä muutamat kaupat. Aiemmin olin jo ehtinyt piipahtaa M&S:ssä, ja pettyä ruokaosaston suppeuteen, josta löytyi sentään mun suosikki whole meal snacksejä ja jouluteetä. Perusketjuliikkeissäkin nirsoilin sen verran, että mukaan tarttui vaan pari vaatekappaletta, jonka jälkeen käytiin lounaalla, joka oli niinikään pienoinen pettymys. Onneksi Tuomaan markkinoilta löytyi fudge-maistiasia, joita maisteltiin varmaan yli 20 ihmisen edestä...
Paluumatkalla kaverin kämpille pistäydyttiin vielä Vanhassa Kauppahallissa haalimassa tikkunekkuja. Mun oli tarkoitus lähteä samana iltana takaisin susirajalle, mutta kolme tuntia ennen kuviteltua lähtöä satuin tarkistamaan lippuni, ja tajusin ostaneeni sen edeltävälle päivälle. Great job me, tän takia en tykkää ostaa mitään puhelimellani...
No, eipä siinä mitään, kaverin lähtiessä yövuoroon nukuin itse yön yli ja lähdin aikaisimmalla mahdollisella bussilla seuraavana aamuna. Onneksi oon työtön enkä käy koulua!!1 (toim. huom. huomatkaa sarkasmi). 
Pidennetyn viikonlopun jälkeiset fiilikset oli kuitenkin vielä 7,5 tunnin tappavan tylsän bussimatkankin jälkeen oikein positiiviset! Täytyy taas todeta, että sillä, että tutut hajaantuu vähän joka puolelle Suomea on puolensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti