tiistai 22. joulukuuta 2015

Helsinki-viikonloppu

Toissaviikonloppuna pääsin pitkästä aikaa käymään isolla kirkolla, kiitos vuoden kolmansien tupareiden! Yleensä tykkään olla vähän suunnitelmallisempi matkojeni suhteen, mutta nyt varasin junaliput extempore tunti ennen lähtöä, ja lähdin liikenteeseen pelkällä menolipulla. Vitkutteluni takia olin paikan päällä viimeisenä iltakahdeksalta, mutta pääsinpähän heti keskelle juhlahumua. 
Sunnuntai kului pitkälti velkoja edellisillan riemuista maksellessa, mutta maanantaiaamuna pomppasin aikaisin ylös ja lähdin tutkailemaan stadin ihmeitä vähän paremmassa valaistuksessa. Ja kun sanon vähän paremmassa tarkoitan todella sitä vähän. Aurinko ei Suomen talvelle tyypillisesti viitsinyt pilvimassan takaa juuri pilkistellä, vaikka säätiedotus niin lupailikin, mur.
Olen käväissyt Helsingissä useamman kerran, mutta tyytynyt pyörimään lähinnä keskustan kauppakeskusten tuntumassa ja pienempänä Linnanmäen sekä Korkeasaaren välittömässä läheisyydessä. Nyt halusin nähdä vähän muutakin. Kiertelin muutaman kilometrin lenkin houkuttelevan näköisiä katuja ja puistoja. Yllätyin miten kivalta pääkaupungissa oikeastaan näytti! Jotenkin sitä on taas niin lopenkyllästynyt siihen, että Suomen kaupungeista tuntuu löytyvän korkeintaan muutama nätti rakennus identtisten betonilaatikoiden lomasta, mutta on täällä ainakin joskus osattu rakentaa jotain esteettisesti miellyttävää, eikä vain käytännöllistä ja modernia.
Puolen päivän aikoihin seuraani liittyi aamulla hirsiä vetelemään jäänyt tupariemäntä, jonka kanssa kierreltiin vielä muutamat kaupat. Aiemmin olin jo ehtinyt piipahtaa M&S:ssä, ja pettyä ruokaosaston suppeuteen. Löytyi sieltä sentään mun suosikki whole meal snacksejä ja jouluteetä. Perusketjuliikkeissäkin nirsoilin sen verran, että mukaan tarttui vaan pari vaatekappaletta, minkä jälkeen käytiin lounaalla, joka oli sekin pienoinen pettymys. Onneksi Tuomaan markkinoilta löytyi fudge-maistiasia, joita maisteltiin varmaan yli 20 ihmisen edestä...
Paluumatkalla kaverin kämpille pistäydyttiin vielä Vanhassa Kauppahallissa haalimassa tikkunekkuja. Mun oli tarkoitus lähteä samana iltana takaisin susirajalle, mutta kolme tuntia ennen kuviteltua lähtöä satuin tarkistamaan lippuni, ja tajusin ostaneeni sen edeltävälle päivälle. Great job me, tän takia en tykkää ostaa mitään puhelimellani...
No, eipä siinä mitään, kaverin lähtiessä yövuoroon nukuin itse yön yli ja lähdin aikaisimmalla mahdollisella bussilla seuraavana aamuna. Onneksi oon työtön enkä käy koulua (toim. huom. edellisessä lauseessa esiintyy sarkasmia). 
Vielä 7,5 tunnin tappavan tylsän bussimatkankin jälkeen fiilikset tästä pidennetystä viikonlopusta olivat kuitenkin oikein positiiviset! On siinä puolensa, että tutut hajaantuu eri puolille Suomea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti