sunnuntai 27. joulukuuta 2015

And when those blue snowflakes start falling that's when those blue memories start calling.

Joulu tuli ja meni vähän oudohkoissa tunnelmissa. Joulukuun ensimmäisenä päivänä olin aivan #christmasaf, mutta jotenkin fiilis latistui aattoa lähestyttäessä. Oli vaikea uskoa, että Englannissa vietetystä viime joulusta oli muka kulunut jo vuosi. Silloin haaveet valkoisesta joulusta sai jäädä haaveiksi, mutta nyt kun sellainen sitten tuli kuin tulikin ei se tuntunutkaan kovin ihmeelliseltä. Tää on taas tätä kahden maan välistä dilemmaa, josta oon kärsinyt tavallista enemmän viimeiset kuukaudet. Suomessa tekee jatkuvasti mieli Englantiin ja Englannissa teki aina säännöllisin väliajoin mieli käydä Suomessa. Ei voi kun toivoa, että voitan joku päivä lotossa ja mulla on varaa asua molemmissa yhtä aikaa.
En oo mikään meidän suvun perinteiden suurin ystävä, minkä vuoksi etenkin joulunaika tuottaa aina vähän tuskaa. Itse asiassa yritin koko loppusyksyn kuumeisesti keksiä itselleni jonkun pakopaikan joulun pyhiksi, mutta Norjan reissut ja Tallinnan risteilyt jäi valitettavasti varaamatta, kun muutto varmistui ja piti alkaa kartuttamaan säästöjä. No, ehkä ensi vuonna sitten.
Puhelinta 24/7 räpläämällä ja viinilasillisilla selvittiin kuitenkin tänäkin vuonna, ja vaikken kovin kiltti koe olleenikaan oli pukki muistanut mua muun muassa paistinpannulla, sähkövatkaimella ja DVD-soittimella, jotka kiikutan oikein mielelläni uuteen kotiin.
Uudesta asunnosta puheenollen, oon viime päivinä käynyt läpi suurimman osan maallisesta omaisuudestani, ja lajitellut sen mukaanotettaviin ja turhakkeisiin, jotka jätän pyörimään porukoiden nurkkiin. Äiti kuvittelee mun kamppeiden mahtuvan kahteen henkilöautoon, mutta itse alan olla vähän toista mieltä, kun pelkkiä vaatteitakin taitaa tulla ainakin kuusi jätesäkillistä... 
Viime viikot onkin menneet lähinnä näitä asuntohommia setviessä. Uusi osoite on painettu kalloon, muuttoilmoitus maistraattiin tehty, sähkösoppari solmittu, laajakaistan avauksesta sovittu, keskeisimmät huonekalut hommattu ja sisustuskin visioitu. Vielä 6 päivää, ja mie pääsen vihdoin lopullisesti lentämään pesästä, yay!

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi, ihana kuulla että oot löytänyt kivan kämpän ja pääset muuttamaan! Kuopio on kiva kaupunki, viihdyt varmasti :D t. toinen englantilaisesta joulusta haaveileva, someday!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti täyttää Kuopio odotukset! :D

      Poista