lauantai 17. tammikuuta 2015

Throwback to december: london christmas lights

Throwback-postauksilla jatketaan, eli tässä sepostus HP-studioita seuranneesta päivästä. Yövyin taas guest housessa, jossa ei tällä kertaa ollut erityisemmin kehumista. Paikkaan joutui ilmoittamaan tarkan saapumisaikansa, että pääsi ylipäätään sisään, suihku ei toiminut, yhteiset tilat oli epäpuhtaan oloiset, suoraan rakennuksen alla kulki Victoria line ja kellarista löytyi vielä joku baari, joka soitti letkeää kuubalaismusiikkia aamukahteen. No, aina ei voi onnistaa majapaikkojen valinnassa.
Ei herunut lisäpisteitä edes Marimekon verhoista.
Aamulla lähdinkin sitten aikailematta liikenteeseen. Heitin tutuksi käyneeseen tapaani suurimman osan kantamuksista Victoria Coach Stationille tavaransäilytykseen, ja metroilin itseni Covent Gardenin Christmas Marketeille. Oli hiukkasen panostettu joulukoristuksiin!
Vahingossa löysin tän monessa au pair -blogissa jossain vaiheessa vilahtaneen Muumi-kaupan!
Jostain nurkasta bongasin tällaisen värikkään Paddington-patsaan, joita oli tuohon aikaan ripoteltu reilut viitisenkymmentä ympäri Lontoota karhuherrasta tehdyn elokuvaversion kunniaksi.
Kävin nauttimassa lounaaksi pahanmakuisen salaatin (screw you healthy life), jonka jälkeen jatkoin Trafalgar Squarelle. Aukion joulukuusi oli parhaat päivänsä nähnyt, mutta leijuvat joulupukit oli ihan vinkeitä!
Trafalgarilta kävin katsomassa vielä muutamat lähistön nähtävyydet, kuten yllä näkyvän Horse Guards Paraden.
Sitten alkoi tulla sen verran vilpoinen, että päätin poiketa pariin museoon. Ensimmäisenä vuorossa oli Science Museum, jonka näyttelyt höyryvoimasta ja vanhoista autoista ei puhutelleet allekirjoittanutta lähtemättömällä tavalla.
Sieltä jatkoin Victoria & Albert Museumiin, joka oli enemmän mun tyylinen sisustusesineitä ja taidetta esitellyt museo. 
Museokierrosten jälkeen oli pimeä sen verran laskeutunut, että saatoin lähteä kuvailemaan Lontoon jouluvaloja, ja olihan ne aika uskomattomia!
Lopuksi ajattelin käväistä Hyde Parkin Winter Wonderlandissa, mutta tyydyin ottamaan vaan kuvan porteista, kun sisäänpääsyä olisi jonoista päätellen saanut odotella hyvän tovin, ja mun piti kiiruhtaa takaisin Oxfordiin suuntaavaan bussiin. Mukavat muistot jäi tästäkin Lontoo-viikonlopusta, mutta kiva oli taas Abingdoniinkin palata, jossa ei tarvinnut jatkuvasti väistellä vastaantulijoita tai hakea turvaa Google Mapsista joka toisessa risteyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti