lauantai 17. tammikuuta 2015

Throwback to december: London Christmas lights

Ja throwbackeillä jatketaan eli tässä sepostus HP-studioita seuranneesta päivästä. Yövyin taas guest housessa, jossa ei kyllä tällä kertaa ollut erityisemmin kehumista. Paikkaan joutui ilmoittelemaan tarkan saapumisaikansa, että olisi joku päästämässä sisään, suihku ei toiminut, yhteiset tilat oli epäpuhtaan oloiset, suoraan rakennuksen alla kulki Victoria line ja kellarista löytyi vielä joku baari, joka soitti letkeää kuubalaismusiikkia aamukahteen. No, aina ei voi onnistaa näitten majoituspaikkojenkaan kanssa.
Ei herunut lisäpisteitä edes Marimekon verhoista.
Aamulla lähdinkin sitten turhia aikailematta liikkeelle, heitin taas tutuksi käyneesen tapaan suurimman osan kantamuksista Victoria Coach Stationin tavaransäilytykseen ja metroilin itseni Covent Gardenin Christmas Marketeille. Oli hiukkasen panostettu noihin joulukoristuksiin.
Vahingossa löysin tän monessa au pair -blogissa jossain vaiheessa vilahtaneen Muumi-kaupan!
Jostain nurkasta bongasin tällaisen värikkään Paddington-patsaan, joita oli tuohon aikaan ripoteltu reilut viitisenkymmentä ympäri Lontoota karhuherrasta tehdyn elokuvaversion kunniaksi.
Kävin jossain puistossa nauttimassa lounaaksi pahanmakuisen salaatin (screw you healthy life), jonka jälkeen jatkoin Trafalgar Squarelle. Aukion joulukuusi oli parhaat päivänsä nähnyt, mutta leijuvat joulupukit oli ihan vinkeitä.
Trafalgarilta käppäilin katsomassa vielä parit lähistön nähtävyydet, kuten yllä näkyvän Horse Guards Paraden.
Tässä vaiheessa alkoi tulla sen verran vilpoinen, että päätin poiketa pariin museoon. Ensimmäisenä vuorossa oli Science Museum, jonka näyttelyt höyryvoimasta ja vanhoista autoista ei valitettavasti jättneet mitään lähtemätöntä vaikutusta.
Sieltä jatkoin Victoria & Albert Museumiin, josta löytyi jo vähän enemmän itseä kiinnostavia juttuja.
Museokierrosten jälkeen oli pimeä sen verran laskeutunut, että saatoin lähteä kuvailemaan Lontoon jouluvaloja, ja olihan ne nyt aika uskomattomia!
Lopuksi ajattelin vielä käväistä Hyde Parkin Winter Wonderlandissa, mutta tyydyin ottamaan vaan kuvan porteista, kun sisäänpääsyä olisi jonoista päätellen saanut odotella jonkun aikaa, ja mun piti kiiruhtaa takaisin Oxfordiin suuntaavaan bussiin. Mukavat muistot jäi kuitenkin viikonlopusta, vaikka kiva se oli taas Abingdoniinkin palata, kun ei tarvinnut jatkuvasti väistellä vastaantulijoita ja  turvautua Google Mapsiin joka toisessa risteyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti