perjantai 16. tammikuuta 2015

Throwback to december: harry potter studios

Tajusin just, etten ole vieläkään postaillut, mitä tein joulua edeltävänä viikonloppuna! Vuosikatsauksessa se tuli tosin pikaisesti spoilattua, mutta Lontoossahan sitä tosiaan käytiin taas pyörähtämässä. Olin varannut itselleni etukäteisjoululahjaksi liput Warner Brosin Harry Potter -studioille, jonne pääsystä olin haavellut aina paikan avajaisista asti. Kyseisillä studioilla on siis kuvattu kaikki 8 HP-elokuvaa, jonka jälkeen lavasteista, puvuista ja pienoismalleista on koottu näyttely, jonka kautta faneillakin on mahdollisuus kurkistaa kulissien taakse.
Studiot sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä Lontoon keskustasta, Leavesdenissä. Lontoosta lähtee useammaltakin pysäkiltä busseja paikan päälle, jotka on suht helppo tunnistaa, kuten kuvasta näkyy. Matkan varrella viihdytettiin katsojia videolla Warnerin veljeksistä ja teaserillä itse kohteesta.
Tältä näytti sisäänkäynti studioille, joista pystyyn oli jätetty osuvasti näyttämöt J ja K.
Kierros alkoi Suuresta Salista, jossa sai oleskella rajoitetun ajan ennen seuraavan ryhmän tuloa. Muualla oli sitten lupa kierrellä itsenäisesti niin kauan kuin halusi, ja työntekijöiden mukaan jollain oli siihen sellaiset 12 tuntiakin hurahtanut... Mulla oli itselläni aikaa varattuna kolmisen tuntia, etten joutuisi yömyöhään seikkailemaan Lontoon pikkukujilla. Ihan niin intohimoisesti en siis päässyt infoteksteihin paneutumaan kuin olisin halunnut, mutta kyllä tuossakin ajassa ehti rauhassa ihastella.
Joulun alla myös lavasteet oli koristeltu, mikä toi vielä extratunnelmaa kierrokseen.
Tunnelmallisesta Suuresta Salista siirryttiin sitten muiden lavasteiden pariin, joista ensimmäisiä oli yllä näkyvä joulutanssiaisten jäälinna. Kaikenlainen hipelöinti oli kielletty, mutta kamerat sai räpsyä mielin määrin. Yritin työllä ja tuskalla karsia tähän postaukseen vain ne parhaat otokset 300 muun joukosta, joten kaikkea ette nyt niitten kautta pääse näkemään. Mutta kyllä tuo on vähän sellainen paikka, ettei kuvat riitä kertomaan sen vaikuttavuutta. Se pitää jokaisen kokea itse. 
Toinen Tylypahkan porttien pahkasioista.
Rohkelikon poikien makuuhuone.
Ei näkynyt Iseeviot-peilissä kuin oma kuvajainen.
Rohkelikon oleskeluhuone joulukuusineen.
Matkalla rehtorin kansliaan.
Siellähän se Dumbbis jo odotteli.
Sitten Kalkaroksen johdolla taikajuomatunnille tyrmiin. Siellä ne kattilat itsekseen hämmenteli!
Hagridia ja Toraakin pääsi moikkaamaan.
Kotikolo oli ehdottomasti yksi mun suosikeista. Sielläkin veitsi pilkkoi itsekseen porkkanaa, tiskit tiskaantui ilman tiskaajaa ja puikot neuloi kaulaliinaa taikuudella.
Melkein lähti oheistuotekaupasta Pimennon teekupit ja asetit matkaan...
Hormipulverilla taikaministeriöön.
Kuolonsyöjien kokouksessa kuokkimassa.
Studion takapihalta löytyi muun muassa poimittaislinjan violetti bussi, pätkä Tylypahkan siltaa, Likusteritie 4 ja kermakaljaa myyvä koju. Ja pihalla satoi lunta! Tekolunta tosin, mutta kuitenkin.
Creature Shop, jossa oli näytillä jos jonkunlaista velhomaailman otusta Hämäkäk ja Hiinokka mukaan lukien.
Viistokujalla, ah.
Loppuhuipennuksena oli uskomattoman yksityiskohtainen Tylypahkan pienoismalli, joka kyllä aika lailla valtasi huoneen. Tässä vaiheessa kostui sitten ne silmänurkat, kun taustalla soi Harry In Winter ja muut tunnelmalliset raidat elokuvien soundtrackeilta.
Kokonaisuudessaan oli kyllä mielettömän hieno kokemus ja koko rahan arvoinen! Kuulun itse tähän ikäpolveen, joka on varttunut yhtä matkaa Pottereitten rinnalla, ja osa kirjoista on luettu parhaimmillaan lähemmäs kymmeneen kertaan. Elokuvat ei ihan samalla tavalla vedä vertoja kirjoille (jotka on yhtä kuin Raamattu), mutta uskomattoman hienosti niitten kautta on saatu taikuus vangittua valkokankaallekin. Oli mahtavaa päästä tarkastelemaan sitä prosessia näin ihan lähietäisyydeltä.
Loppuun vielä kuva kiskurihintaisesta oheistuotekaupasta haalituista jutuista eli tupapinsseistä, joka maun rakeista (en ole vielä uskaltanut maistaa) ja suklaasammakosta, jonka keräilykortissa oli Helga Puuskupuh. Lipussa mulla komeili Nagini ja sisään jonottaessa sai vielä tuollaisen pinssin, yay!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti