perjantai 16. tammikuuta 2015

Throwback to december: harry potter studios

Tajusin just, etten ole vieläkään kertonut mitä tein joulua edeltävänä viikonloppuna! Vuosikatsauksessa se tuli tosin ohimennen spoilattua. Olin siis varannut itselleni etukäteisjoululahjaksi liput Warner Brosin Harry Potter -studioille, jonne pääsystä olin haavellut aina paikan avajaisista asti. Kyseisillä studioilla on kuvattu kaikki kahdeksan HP-elokuvaa, jonka jälkeen käytetyistä lavasteista, puvuista ja pienoismalleista on koottu näyttely, joka tarjoaa faneille mahdollisuuden päästä kurkistamaan kulissien taakse.
Warner Brosin studiot sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä Lontoon keskustasta, Leavesdenissä. Lontoosta lähtee useammaltakin pysäkiltä busseja paikan päälle, eikä oikeista autoista oikein voi erehtyä, kuten kuvasta näkyy. Matkan varrella katsojia viihdytettiin videolla Warnerin veljeksistä ja teaserillä itse kohteesta.
Tältä näytti sisäänkäynti studioille. Rakennuksista pystyyn oli jätetty osuvasti näyttämöt J ja K.
Kierros alkoi Suuresta Salista, jossa sai oleskella rajoitetun ajan ennen seuraavan ryhmän tuloa. Muualla oli lupa kierrellä itsenäisesti niin kauan kuin halusi, ja työntekijöiden mukaan jollain oli saattanut siihen 12 tuntiakin helposti hujahtaa... Mulla oli itselläni aikaa varattuna kolmisen tuntia, etten joutuisi yömyöhään seikkailemaan Lontoon pikkukujilla. Ihan niin intohimoisesti en siis päässyt infoteksteihin paneutumaan, kuin olisin halunnut, mutta kyllä tuossakin ajassa ehti rauhassa ihastella.
Joulun alla myös lavasteet oli koristeltu, mikä nosti tunnelman nextille levelille.
Suuren Salin joululounaalta siirryttiin muiden lavasteiden pariin, joista ensimmäisiä oli yllä näkyvä joulutanssiaisten jäälinna. Kaikenlainen hipelöinti oli kielletty, mutta kamerat sai räpsyä mielin määrin. Yritin työllä ja tuskalla karsia tähän postaukseen vain mielestäni parhaat otokset 300 muun kuvan joukosta, joten kaikkea ette pääse näkemään. Mutta oli nuo studiot muutenkin vähän sellainen paikka, ettei kuvat riitä kertomaan sen vaikuttavuutta. Se pitää jokaisen kokea itse. 
Toinen Tylypahkan porttien pahkasioista.
Rohkelikon poikien makuuhuone.
Iseeviot-peili, jossa en tällä kertaa nähnyt kuin oman kuvajaisen.
Rohkelikon oleskeluhuone joulukuusineen.
Matkalla rehtorin kansliaan.
Dumbledore siellä jo odotteli.
Kalkaroksen johdolla taikajuomatunnille tyrmiin. Siellä kattilat itsekseen hämmentelivät.
Hagridia ja Toraakin pääsi morjenstamaan.
Kotikolo oli ehdottomasti yksi mun suosikeista! Sielläkin veitsi pilkkoi itsekseen porkkanaa, tiskit tiskaantui ilman tiskaajaa ja puikot neuloi kaulaliinaa taikuudella.
Melkein lähti oheistuotekaupasta Pimennon teekupit ja asetit matkaan...
Hormipulverilla taikaministeriöön.
Kuolonsyöjien kokouksessa kuokkimassa.
Studion takapihalta löytyi muun muassa poimittaislinjan violetti bussi, pätkä Tylypahkan siltaa, Likusteritie 4 ja kermakaljaa myyvä koju. Ja pihalla satoi lunta! Tekolunta tosin, mutta kuitenkin.
Creature Shop, jossa oli näytillä jos jonkunlaista velhomaailman otusta Hämäkäk ja Hiinokka mukaan lukien.
Viistokujalla, ah.
Loppuhuipennuksena oli uskomattoman yksityiskohtainen Tylypahkan pienoismalli, joka valtasi koko sille varatun huoneen. Taustalla soi muun muassa Harry In Winter elokuvien soundtrackeilta, mikä sai jostain syystä silmänurkatkin kostumaan.
Kokonaisuudessaan oli kyllä mielettömän hieno kokemus ja koko rahan arvoinen! Kuulun itse tähän ikäpolveen, joka on varttunut yhtä matkaa Pottereitten rinnalla, ja osa kirjoista on luettu parhaimmillaan lähemmäs kymmeneen kertaan. Elokuvat ei ihan samalla tavalla vedä vertoja kirjoille (jotka on yhtä kuin Raamattu), mutta uskomattoman hienosti niiden kautta on saatu taikuus vangittua valkokankaallekin. Oli mahtavaa päästä tarkastelemaan sitä prosessia näin lähietäisyydeltä.
Loppuun vielä kuva kiskurihintaisesta oheistuotekaupasta haalituista jutuista eli tupapinsseistä, joka maun rakeista (en ole vielä uskaltanut maistaa) ja suklaasammakosta, jonka keräilykortissa oli Helga Puuskupuh. Lipussa mulla komeili Nagini ja sisään jonottaessa sai vielä tuollaisen Hogwarts in the snow -pinssin, yay!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti