sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Sunnuntai moi ja tilannepäivitystä! Opiskelu on alkanut tuntua jo vähän enemmän siltä itseltään, kun lukariin tulla tupsahti pari uutta kurssia. Pääsykoekirjallisuuteen perustuva ihmisen fysiologia ja anatomia tuntuu tulevan ulos jokaisesta anatomisesti mahdollisesta aukosta, mutta latina tuo mukavaa vaihtelua luonnontieteiden lomaan. On myös ollut hauska huomata, ettei lukion latinakerhon opit ole kokonaan unhoittuneet. 

Kemiassakin päästiin jo käytännön hommiin, kun käytiin tutustumassa labraan, jossa tullaan työskentelemään enemmän tulevina viikkoina. Lukiossa ei saatu koskea mihinkään laimeaa natriumhydroksidia kummempaan, mutta nyt päästään jo ensi kerralla pipetoimaan vahvoja happoja, jee! Ratiopharmin meille sponssaama labratakkikin saapui tällä viikolla, ja sitä on ehditty mallailla useampaan otteeseen. Mutta onhan se nyt ihan eri, kun se on ikioma!

Vapaa-ajanrientojakin riitti. Heti maanantaina oli Farmasialiiton vuksi-ilta, jossa ote oli astetta ammatillisempi. Vielä tuntuu työelämän kuviot kovin kaukaiselta, ja tekisi mieli keskittyä nauttimaan tästä opiskelijaelämästä, kun sen alkua joutui vartomaan niin pirun kauan. Ammattiliiton jäseneksi liittyminen olkoon siis ajankohtaisempi asia ensi vuonna, jolloin saadaan ensikosketus apteekissa työskentelyyn harjoittelun muodossa. Vaan ei ollut turha ilta tämäkään, sillä saatiin tietopläjäyksen lisäksi vinkeät kangaskassit ja illallinen viinillä sekä suklaamoussella.

Torstaina koitti puolestaan meidän tuoreiden farmasistien kastajaiset, joiden teema oli niinkin villi kuin viidakko. Kierrettiin taas rasteja samaan tapaan kuin viime viikon kaupunkisuunnistuksessa, poikkeuksena se, että jakaannuttiin sattumanvaraisiin ryhmiin. Uusiin naamoihin tuli siis jälleen tutustuttua, ja rastit piti huolen siitä, että kaikki pääsi heti näyttämään ne parhaat puolensa. Alastomuus jäi tällä kertaa onneksi aika minimiin, kun Savilahdelta puhaltava tuuli oli kaikkea muuta kuin leppeän vilvoittava. Kiertelyn lomassa saatiin tietysti myös se itse kaste, johon kuului sen verran pitkiä lauseita sisältänyt vala, ettei se valitettavasti jättänyt kovin kirkasta muistijälkeä otsalohkon sopukoihin.

Lopulta päästiin lämmittelemään sisätiloihin, ja kakkosvuosikurssilaisten tehtailemat viinit ne vasta lämmittikin! Salaisena ainesosana juomingeissa oli luultavasti jonkin sortin myrkky, sillä usean kohdalla ilta katkesi muutamaan lasilliseen. Itse tulin onneksi kulauttaneeksi vain yhden mukillisen eikä loppuiltana tosiaan tarvinnut juuri tiskillä tankata. Jatkot järjestettiin tällä kertaa Puikkarissa, ja tuntuu, että pidot sen kun paranee! Ja illat pitenee... 

Viikonloppu kului taas huomattavasti tylsemmissä merkeissä. Yritin laiskotella tuijottelemalla Housea ja vetämällä karkkia, mutta keskittymiskyky riitti tasan 1,5 jakson katsomiseen. Aktiivinen arki tuntuu jääneen päälle, jolloin tekee jatkuvasti mieli tarttua vähintään kolmeen asiaan yhtä aikaa. Onneksi koulujutut on sen verran kiinnostavia, että ne onnistuu kaappaamaan huomion vähän paremmin. Laskuharjoitusten tekeminen tuntuu suorastaan terapeuttiselta kaiken häsellyksen keskellä. Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän tällä kertaa, ja häsellän kohti seuraavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Ekassa kuvassahan oikein hehkut, näyttää opiskelu sopivan siulle erittäin hyvin! :)

    VastaaPoista