tiistai 6. kesäkuuta 2017

Guess who's back, back again.

Kuusi kuukautta ja kuusi päivää viime postauksesta. Pisin tauko, joka mulla on koko tän kuusivuotisen blogitaipaleen aikana ollut, hups. Onneksi en oo koskaan ottanut sen suurempia paineita päivittelystä, vaan oon aina kirjoittanut lähinnä itselleni palatakseni myöhemmin taaksepäin tällä pienen elämäni aikajanalla. Siinä sivussa oon tietysti iloinnut suuresti, jos joku muukin siellä ruudun toisella puolella on saanut jotain irti mun sepostuksista. Pahoittelut teille, etten nykyään postaa enää niin säännöllisesti kuin tän blogin kulta-aikoina. Tänään tuli kuitenkin taas pitkästä aikaa sellainen tunne, että hitto, nyt mä haluan pävittää. En tiedä tuleeko tästä mitään sen suurempaa comebackiä, vai vaikenenko taas loppuvuodeksi, mutta täällä mä nyt joka tapauksessa oon omalla puolellani ruutua, alive and kicking!


Mitä mun elämässä on sitten tän puolen vuoden aikana tapahtunut? Ensinnäkin mun eka vuosi yliopistossa farmasian opintojen parissa on nyt takana päin! Kevätlukukausi sisälsi pääasiassa tosi mielenkiintoisia kursseja muun muassa mikrobiologiasta, tautiopista ja farmasian teknologiasta. Tärkein kurssikokonaisuus oli varmastikin tuo viimeisenä mainittu, johon sisältyi laajojen teoriaopintojen lisäksi lääkkeiden valmistusta käytännössä. Se oli yhtä aikaa kivaa ja kauhistuttavaa, ja kyseisen kurssin näyttökoe olikin varmasti vuoden kuumottavin. Loppujen lopuksi onnistuin kuitenkin valmistamaan kohdalleni osuneen steriilin suspensiovoiteen suhteellisen kunnialla. Tästä se farmaseutin ura vielä urkenee!

Labratyöskentelyn lisäksi tutummaksi on tulleet myös oman alan koulutukset, joista mieleen on oppien lisäksi jääneet erinomaiset ruokatarjoilut ja avokätiset oheistuotteilla lahjonnat. Ei kukaan tarvitsisi Orionin voiteita? Täältä löytyis vähän joka sorttia... Myös oman ainejärjestön toimistosta on muodostunut viime kevään aikana varsin tuttu paikka, jonka upottavalla sohvalla on kitattu kahvia ja teetä kuppi jos toinenkin.  

Yleisarvosana tälle lukuvodelle voisi olla aika lailla se 5/5. Missään vaiheessa ei oo tuntunut, että varsinaisesti hukkuisin kouluhommiin, vaikka toukokuu olikin aika täyteen buukattu viidellä tentillä ja pääsykokeilla, joissa kävin taas vaihteeksi (neljäs kerta krrhm..) koittamassa onneani proviisoriksi pääsyssä. Vappupäivää seurannut tentti ei oletetusti mennyt ihan niin loisteliaasti kuin piti, ja lisäksi  satuin sairastumaan viikolla, jolla minulla olisi ollut kaksi tenttiä, joten ne siirtyivät kesäkuun uusintaan. Muuten olin kuitenkin tyytyväinen omaan suoriutumiseeni eikä mitään jäänyt hampaankoloon kesälomille siirryttäessä.

Helmikuussa ehdin käydä pitkästä aikaa tapaamassa vanhaa hyvää ystävää Savonlinnassa. Viikonloppu kului mukavasti musisoimaan opetelleen kaverin pianokonserttoa kuunnellessa, Savonlinnan tuoreessa kuppilassa kahvitellessa ja ala-asteella puolet oppilaista traumatisoinutta leffaa nostalgisoidessa. Ihmeekseni lupauduin myös tsekkaamaan Casinon kylpylän, joka oli, sanotaanko nyt vaikka sympaattinen. Maaliskuussa sama toveri teki vuorostaan vastavierailun tänne Kuopioon, missä syötiin mun hyvänä hostina leipomia brownieita ja sushia sekä käytiin ihmettelemässä museon mammuttia. Juhlistettiin samalla mun 22-vuotissynttäreitä ysäribileiden tahdissa teemaan sopivia kostyymeja unohtamatta.

Bileistä puheen ollen, niitä on edelleen ihan mukavasti opintojen lomassa riittänyt. On ollut sitsejä urheilu- ja turistiteemoilla, haalaribileitä feat. Pete Parkkonen, tupareita, spontaaneja illanistujaisia, kewätkarkeloita, Puijonkadun approa ja tietenkin elämäni ensimmäinen opiskelijavappu. Oli huippua viettää useampi päivä haalareissa, kiertää kuppiloita loistoseurassa legendaarisella Savo-Karjala excursiolla ja viettää vappuaattoa Valkeisella, jossa meininkiä ei lannistaneet edes harmaa sää ja sade. Kyllä nyt on mitä kiikkustuolissa muistella.

Näissä tunnelmissa ja askelmerkeissä taittui talvi siis kesäksi. Kesälomasuunnitelmina mulla on tahkoa läpi ne pari tenttiä, jotka jäi sairastelujen takia rästiin. Lisäksi suoritan yhden kurssin avoimessa yliopistossa, että saan kesäopintotukeen vaadittavat opintopisteet täyteen. Muuten haluaisin ehtiä lukea pitkästä aikaa jotain kurssikirjoja kevyempää, samoilla pusikkoja geokätköilyn merkeissä, yrittää vältellä punkit sekä suorittaa klassiset mökkeilyrituaalit eli mato-onginnan, soutelun ja järvessä uinnin. Kesäreissun ehdinkin jo heittää, ja siitä tulen varmasti kirjoittelemaan lisää, kuulemisiin siis! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti