maanantai 9. toukokuuta 2016

Summer loving, having a blast.

Nyt kun on saatu taas reissupostaukset pois alta, niin siirrytäänpä taas nykyaikaan. Kevät on noudattanut pitkälti samaa kaavaa kuin edellisinäkin vuosina. Kolmannet pääsykokeet häämöttää parin viikon päässä eli alan olla jo aika konkari koesalissa... Poikkeuksena edellisiin vuosiin mulla on nyt ensimmäistä kertaa sellainen tunne, että oon oikeilla jäljillä enkä vaan hakuampumassa. Nelisen kuukautta Kuopiossa asuttuani elämä alkaa olla vakiintunut tänne, ja kaukokaipuu tuntuu vähitellen asettuvan. Tällä hetkellä suurimpana tavoitteena onkin saada ensi syksylle opiskelupaikka täältä, ja panna piste tälle välielämälle. 
Pänttäämistä lukuunottamatta nää kevätkuukaudet on olleet oikeastaan aika epätavallisia. Oon erakoitunut aika lahjakkaasti tänne kotikolooni, koska sosialisointiin tarvittavaa ylimääräistä energiaa ei juuri ole ollut. Yllättävän harvassa on kuitenkin olleet ne hetket, kun oon tuntenut oloni yksinäiseksi. Muun maailman menosta loitontuminen on ruokkinut mun pitkään horrokseen vaipunutta luovaa puolta, ja oon piirtänyt ja kirjoittanut enemmän kuin parin viime vuoden aikana yhteensä. Oman pään sisässä eläminen on toisinaan uhannut verottaa opiskeluihin keskittymistä, mutta onneksi kesä häämöttää jo, ja näillä näkymin vietän sen lomaillen. Toivottavasti luomisen vimma jatkuu silloinkin, ja saan tuijottaa wordia tai luonnoslehtiön sivuja vaikka vuorokauden ympäri, jos siltä tuntuu.
En mie kuitenkaan ihan täysin erakko vielä ole, vaan oon palannut ihmisten keskuuteen aina silloin tällöin. Pari viikkoa sitten käväisin taas Savonlinnan kamua moikkaamassa, ja oli oikein onnistunut pitkä viikonloppu! Vietettiin leffailtaa, retkeiltiin Sulosaaressa, nautittiin brunssipöydän antimista ja pistettiin tanssijalalla koreasti yön pikkutunneilla. Viihteellä ollessamme törmättiin myös täysin sattumalta mun serkkuun, pieni maailma!
Äitienpäiväviikonloppu pakotti taas palaamaan hetkeksi Joensuuhun, jossa pääsin preppaamaan kemiaa kaverin äidin opissa. Terassikausikin tuli avattua Jokiasemalla. Vaikka takki jäi vielä harteille, oli viipyilevässä auringonlaskussa selvä lupaus kesästä. Niin se vaan taittuu tämäkin talvi.
Eilen kärvistelin vielä pienimuotoisen sukukokouksen kakkukekkereineen, jonka jälkeen karkasin takaisin Kuopioon. Tänään lähti käyntiin toiseksi viimeinen viikko ennen pääsykoetta, mutta stressilevelit on pysyneet yllättävän matalina. Tällä hetkellä lähinnä kyllästyttää saman materiaalin uudelleen ja uudelleen selaus. Mutta enää 14 päivää ja se on sitten siinä taas tän kevään osalta, maltan tuskin odottaa!

1 kommentti:

  1. Sulosaari on niin kaunis :) Ihana toi kissakortto! Tsemppiä pääsykokeisiin :-)

    VastaaPoista