sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Easter break day 7

Ja viimeistä pääsiäislomapostausta viedään, en ookaan kun kolmisen viikkoa jäljessä tän kanssa... Mutta tosiaan, reissun vikaksi kohteeksi valikoitui Brighton, joka kuului mun top 3 places to visit -listaan jo ennen kuin olin ikinä astunut jalallani tälle saarelle. Viime kesä katosi kuitenkin niin nopeasti, että päätin lykätä tätä vierailua ensi vuoden puolelle. Ihan kesään asti en sitten lopulta malttanut odottaa, mutta varsin kesäiset kelit sattui onneksi tällekin päivälle!
Perille päästyäni säntäilin heti aluksi muutamaan kiinnostavaan putiikkiin, joita tuolla riitti, ja löysin muun muassa söötin kettukuvioisen repun (voitte tsekata sen mun Instagramista #nopromo), jonne oikeasti mahtuukin jotain toisin kun mun muihin reppuihin. Ja nyt mullakin on kettureppu!! Sieltä jatkoin matkaa Royal Pavilionille, joka oli siis aiemmin toiminut kuninkaallisten merenrantapiilopaikkana. Sen voi muuten bongata myös kaikkien rakastamasta joulunajan Lumiukko-elokuvasta!
Palatsilta suuntasin keskustan läpi meren rantaan. Jo heti juna-asemalla ilmassa oli voinut haistaa aavistuksen suolaisesta merituulesta, joka tekee ainakin mulle joka kerta kumman vapautuneen olon. Muutkin vastaantulijat vaikutti varsin rennoilta, kyseltiin tuleeko hyviä kuvia ja hymyiltiin. 
Brigton Pier oli kyllä aika kiva, eikä edes niin kansoitettu kuin olisi voinut luulla. Löytyi jäätelökioskia, ravintolaa, pelikoneita ja jos jonkunlaista huvipuistohärveliä, mutta itse ois ehkä kaivannut jotain vähän rauhallisempaa paikkaa aaltojen tuijottelulle. Mutta kun taustalla soi Uptown Funk ja ympärillä oli hyväntuulisia ihmisiä ympärillä niin pakosta sitä oli itsekin ihan loistotuulella!
Aurinko alkoi päivän mittaan porottaa siihen malliin, että aloin taas vähän huolestua naamani puolesta, kun olin sen jo valmiiksi polttanut. Siispä lähdinkin etsiskelemään lähintä apteekkia Kemptownista, joka oli varsin rennonoloista asuinaluetta sekin. Onnetar ei kuitenkaan ollut mun puolella siinä suhteessa, että kaikki pikkuapteekit oli juuri tähän aikaan kiinni työntekijöitten ollessa lounastauolla. Sen takia päädyin sitten kävelemään pari kilometriä pidemmäs kuin olin ajatellut Asdaan, josta onneksi löytyi pelastus aurinkorasvatuubin muodossa. Sitä naamaan sotkettuani pääsinkin taas hyvillä mielin palaamaan keskustaan meren rantaa seuraillen.
Tässä vaiheessa alkoi olla jo sen verran nälkä, että kävin syömässä fisut ja chipsut Pierillä. Aiemmin oon syönyt näitä vaan pubeissa, ja kyllähän sen eron laadusssa huomasi, vaikka erinomaisesti tuokin annos sudennälkään maittoi. Syötyäni liukastelin vielä aikani kivikkoisen rantaviivan tuntumassa ja kävin kiertelemässä nimellä The Lanes tunnettuja kapeita pikkukujia, josta löytyi lisää mielenkiintoisia liikkeitä ja söpöjä kahviloita.
Viimeisenä ehdin vielä käydä pikaisesti katsastamassa skandipubi Northern Lightsin, mutta en sitten mennyt lonkerolle, kun paikan edustalla käyskenteli iso ruotsalaisseurue ja alkoi olla jo vähän kiire junaan. Siinäpä se alkoi pääsiäislomaviikko olla pulkassa, Lontoossa hain matkalaukun messiin, hyppäsin Oxfordiin menevään bussiin ja loppumatkan pääsinkin tosiaan host-perheen kanssa yhtä matkaa kotia. Olipahan vaan viikko, jonka jälkeen viihdyin kyllä jonkun aikaa kotihiirenä, mutta nyt tekis taas jo mieli lähteä jonnekin. Onneksi huomenna on Bank Holiday eli day off, jolle oon suunnitellut päiväreissun Isle of Wightille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti