perjantai 2. maaliskuuta 2018

Postasin viime vuonna huimat kahdeksan kertaa, ja tästäkin vuodesta on näköjään ehtinyt hujahtaa kaksi kuukautta ennen yhtäkään elonmerkkiä. No, onneksi rima on tätä nykyä jo sen verran matala, että muutaman kuukauden välein tupsahtava comeback tuntuu lähes normilta. 

Joulu siis tuli ja meni, ja jaksoin viettää huomattavan osan lomastani Joensuu-hoodeilla. Vasta neljännen päivän kohdalla iski totaalinen hermoromahdus porukoiden nurkissa pyörimiseen, jonka seurauksena karkasin välipäiviksi omaan kotiin Kuopioon vain palatakseni taas Uudeksi Vuodeksi susirajalle. Meidän pienimuotoisen kaveriporukan New Year's Partytkin oli sitten lopulta sellainen farssi, että oon nyt suosiolla pysytellyt viimeiset kuukaudet aika visusti täällä kierojen savolaisten keskuudessa. Vienna-kisun oisin kyllä voinut kuopiolaistuttaa porukoilta tänne.

Vaikka opiskelun ja kiireen täyteisen syksyn jälkeen olikin hyvä välillä vähän lomailla, niin kyllähän siinä kolmessa viikossa ehti vähän pitkästyä. Yliopistomaailmaan ja uusien kurssien pariin palasi siis jo ihan mielellään. Meidän kevätlukukausi on ollut suorastaan letkeä, mikä on itselläni jostain syystä heikentänyt opiskelumotivaatiota aika lailla. Kun joka päivä eikä edes joka toinen olekaan ollut pakko tehdä mitään, on ollut vaikea tarttua hommiin rutiininomaisesti. Nyt tuttu touchi on kuitenkin alkanut taas löytyä, sopivasti silloin kun meillä on enää pari viikkoa varsinaisia opintoja jäljellä...

Uusina kursseina alkoi vuoden vaihteessa farmaseuttista kemiaa ja englannin ammattisanastoon pohjautuvaa suullista taitoa. Vaikka joka päivä tuleekin edelleen kuultua ja luettua englantia, niin puhumaan pääsee nykyään harmittavan harvoin. Niinpä olikin pirskatin kivaa päästä käyttämään taas enemmän rakasta kieltä, ja suorastaan suretti kun kurssi oli vain yhden opintopisteen laajuinen.

Farmaseuttinen kemia sen sijaan takkuili alusta loppuun asti, ja taisin läpäistä koko kurssin vain ja ainoastaan kullanarvoisen tenttiarkistomme ansiosta... Marraskuun puolella alkaneen ja nyt jatkuneen apteekkiopin lakipykälät ja sairasvakuutuskorvausasiat eivät myöskään olleet mitään varsinaista herkkua, mutta yllättävän hyvin niistäkin selvittiin. 

Joulun alla kävin läpi pienimuotoisen kriisin kun tajusin kandiopintojeni olevan puolessa välissä. Oon nauttinut opiskelijaelämästä aivan suunnattomasti, ja haluan ehdottomasti ottaa jäljellä olevasta ajasta kaiken ilon irti. Niissä kuuluisissa opiskelijatapahtumissa edustaminen jäi syksyllä tiiviin työtahdin takia varsin vähälle, mutta nyt sekin asia on ollut korjauksen alla. Tähän mennessä oonkin ehtinyt kiertää ainejärjestömme perinteiset viinijuhlat, starttibileet, pyjamasitsit, haalaribileet feat. Italo Brothers ja Winterfestit. Ei huono. 

Ystävänpäivän tienoilla kävin kuokkimassa Savonlinnan opiskelijahäppeningeissä, ja tapaamassa lastentarhanopettajakamuani ja tämän kamuja. Hauska minireissuhan siitä kehkeytyikin, ja oli kiva viettää ystävänpäivää sellaisen tosiystävän kanssa, joka on pysynyt menossa mukana ensimmäisiltä peruskoululuokilta asti. On tosin myönnettävä, ettei se kiinalaisen buffetlounas pienoisessa darrassa ollut ehkä maailman romanttisin vaihtoehto viettää kyseistä päivää, mutta tälle imelyyksien karttajalle vältti vallan mainiosti.

Viime viikonlopun vietin yhden Kuopion kaverin kissavahtina, mikä voisi olla mun uravaihtoehto numero kakkonen heti farmasian jälkeen. Varsin hyväpalkkaiseksikin tämä homma osoittautui, kun neljän päivän keikan jälkeen käteen jäi Maraboun jättisuklaalevy. 

Tällä viikolla sain muuten ensimmäisen varsinaisen kosketuksen oman alani asiakaspalveluduuneihini, kun pääsin eilen palvelemaan yhden resepti- ja itsehoitoasiakkaan! Vaikka kyseessä olivatkin näyttelijät eivätkä oikeat asiakkaat tilannetta kuumotteli etukäteen sen verran, että kurssikavereitten palveluvuorot menivät täysin ohi omaa odotellessa. Vaan vauhtiin päästyä peräruiskeitten käytön neuvominenkin sujui kuin vanhalta tekijältä (tarkennukseksi että omakohtaista kokemustahan ei siis ole,  krrhm). En siis odotuksistani huolimatta saanutkaan elinikäisiä traumoja edes toimintaani jälkikäteen videolta seuratessani. Uskaltaisin siis väittää odottavani tulevaa opetusapteekkiharjoittelua jopa varovaisella innostuksella, vaikken asiakaspalvelua olekaan koskaan omimmaksi osaamisekseni mieltänyt.

Vielä pitäisi setviä läpi parit tentit vaihtoehtolääkinnästä ja biologisista lääkevalmisteista sekä valita lopputyöaihe. Loppukevät kuluukin sitten toivottavasti sitä alulle laittaessa, kunnes heitän toukokuussa kolmeksi kuukaudeksi farmaseutin takin niskaan. Hurjaa. Ennen harkkaa pääsen vielä rentoutumaan viikoksi Peak Districin toivottavasti huhtikuussa jo vähän vihertäville kukkuloille. Palaillaan linjoille siis viimeistään reissukuvien merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti